Vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu, vicepresedinte al PNL, afirma intr-un comunicat transmis sambata ca presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care "pe tot timpul mandatului sau s-a dovedit a fi lovit de un adevarat complex 'Antonescu'", "ar fi putut macar astazi sa taca la anuntul retragerii din cursa prezidentiala" a liderului liberal.

"Faptul ca a continuat atacurile de tip "Dorel" la adresa liderului liberal, il pune pe Valeriu Zgonea nu doar in afara civilizatiei politice, ci si in afara respectului cuvenit in mod normal unui presedinte al unei Camere a Parlamentului. (...) Valeriu Zgonea este etalonul de (in)competenta si (dez)onoare al noului PSD condus de Victor Ponta", mai spune Motreanu.

Comunicatul transmis de vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu:

Pe tot timpul mandatului sau, Valeriu Zgonea s-a dovedit a fi lovit de un adevarat complex "Antonescu", statura politica a omologului sau de la Senat si diferenta mai mult decat evidenta de cultura, pregatire si educatie umilindu-l pur si simplu in fiecare zi pe seful Camerei Deputatilor.

Acest complex "Antonescu" a explodat efectiv din ziua in care presedintele PNL, Crin Antonescu, a demisionat cu onoare din fruntea Senatului Romaniei. In loc sa inteleaga calitatea gestului facut de liderul PNL, care pleca dintr-o realitate politica - dizolvarea USL - si sa-i urmeze exemplul, Valeriu Zgonea s-a lansat, cu mediocritate si servilism fata de conducerea PSD, in penibile clipuri postate pe Youtube in care il infiera cu manie tip "Romania Mare" pe proaspatul dusman al poporului pesedist.

Valeriu Zgonea ar fi putut macar astazi sa taca la anuntul retragerii din cursa prezidentiala a unui om ale carui voturi si incredere din partea populatiei au fost determinante in dobandirea de catre persoana sa si PSD a inaltei functii de presedinte al Camerei Deputatilor.

Faptul ca a continuat atacurile de tip "Dorel" la adresa liderului liberal, il pune pe Valeriu Zgonea nu doar in afara civilizatiei politice, ci si in afara respectului cuvenit in mod normal unui presedinte al unei Camere a Parlamentului.

Si totusi nu o sa cer demisia unui astfel de om din fruntea Camerei Deputatilor. Si asta pentru ca simpla lui prezenta acolo serveste ca oglinda vie intregii societati democratice: Valeriu Zgonea este etalonul de (in)competenta si (dez)onoare al noului PSD condus de Victor Ponta. Care, printre altele, sa nu uitam ca a refuzat si el sa demisioneze, dupa modelul Zgonea, atunci cand USL s-a destramat...

Zgonea despre retragerea lui Antonescu:Era normal sa nu mai candideze daca proiectul USL s-a destramat

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat sambata, la Parlament, ca anuntul lui Crin Antonescu de retragere din cursa pentru presedintia Romaniei era unul normal, avand in vedere destramarea USL, si ca, totodata, pentru el liderul liberal este "mort politic de foarte mult timp".

"Ce trist! Cine sa-l voteze? Daca proiectul USL l-a destramat domnia sa, era normal sa nu mai candideze. Din punctul meu de vedere, nu e o mare pierdere pentru Romania si este un castig", a spus Zgonea, potrivit Agerpres.

Intrebat daca l-a luat prin surprindere anuntul lui Crin Antonescu, Zgonea a spus: "Dupa ce a facut cu USL si dupa cum isi bate joc de un partid de 100 de ani vechime nu ma mai surprinde nimic la domnia sa".

"Pentru mine este o mare dezamagire. Este un politician care si-a dezamagit in primul rand membri de partid, dupa aceea cetatenii Romaniei si probabil ca mai sunt si altii dezamagiti. Probabil ca se dedica familiei si ii urez succes. In rest nu comentez. Stiti cum se spune in romana: numai de bine.(...) El este mort politic de foarte mult timp, i-am spus si am repetat acest lucru. Cariera sa politica s-a incheiat in momentul in care a decis, personal, sa rupa PNL din USL si sa dezamageasca electoratul. Rezultatul pe care l-a luat la europarlamentare este direct proportional in alte state... Presedintii partidelor care au luat un astfel de rezultatul dezastruos si-au dat demisia. Domnia sa trebuia sa faca acest lucru. Dar a facut un circ: ma asez interimar, dupa aceea... E o dezamagire atitudinea domniei sale si comportamentul politic. Daca ar fi un om vertical: domne' imi dau demisia, nu mai candidez la nicio functie, las pe altcineva sa conduca PNL", a declarat Zgonea.

El a spus ca e treaba fortelor de dreapta sa se uneasca si sa gaseasca un candidat redutabil pentru alegerile prezidentiale, intrebat in acest sens. "Am vazut ca unii candidati au luat 3%, unii 5%, poate adunati dau de un 15-20 %", a spus liderul social-democrat.

Presedintele Camerei Deputatilor a criticat in context si faptul ca "PNL, un partid cu atatia presedinti de Consilii judetene si cu atatia primari face fuziune prin absorbtie cu un partid care a facut parte din alianta raului care a distrus Romania".

Valeriu Zgonea a spus ca e treaba fortelor de dreapta sa se uneasca si sa gaseasca un candidat redutabil pentru alegerile prezidentiale, intrebat in acest sens. "Am vazut ca unii candidati au luat 3%, unii 5%, poate adunati dau de un 15-20 %", a spus liderul social-democrat.

Intrebat daca prin renuntarea lui Antonescu, un candidat dur al dreptei, astfel se netezeste drumul pentru un candidat al stangii la prezidentiale, Zgonea a spus: "Nu stiu daca era un candidat dur, era un candidat al USL si pentru noi facea parte dintr-o echipa care a castigat increderea electoratului".

"In momentul in care domnia sa a decis dintr-un interes personal sa rupa alianta, sa scoata PNL de la guvernare, ceea ce face in aceste zile este absolut jenant pentru un politician", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.