Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti seara, ca negocierile dintre PDL si PNL sunt intre egali, aratand ca el crede ca cele doua partide se vor intelege foarte usor pe un potential program de guvernare pentru 2016, relateaza Mediafax.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marti seara, comentand faptul ca presedintele PSD, Victor Ponta, le-a urat liderilor PDL, PNL si FC sa nu rateze cumva unificarea dreptei "ca ar fi pacat", ca premierul isi face deja griji in legatura cu discutiile dintre PDL si PNL.

"Isi face griji deja, zambind, domnul Ponta si il inteleg, pentru ca voia sa dea o mare lovitura si isi pusese consilierii sa plaseze pe piata de luni intregi analize mincinoase privind 45-50% si dintr-o data a obtinut 37%. Domnul Ponta, daca punem un raport de 2 la 1 intre PSD si PNL, cum a reiesit la votul de duminica, a pierdut 900.000 de voturi, dansul si PSD, din 2012 pana acum", a afirmat Blaga, la Realitatea TV.

El a mai adaugat ca este un an electoral, iar Victor Ponta candideaza si va avea mari surprize. "Este un an electoral, dansul candideaza si va avea mari surprize", a mai spus Blaga.

"Negocierile sunt intre egali. Cine gandeste altfel stie de la inceput ca nu doreste concretizarea unei astfel de aliante. Liberalii au mai negociat cu noi un an si jumatate, eu conduceam echipa de negocieri de la PDL, am aceasta experienta a negocierilor cu ei si cred inca de acum ca ne vom intelege foarte usor pe un potential program de guvernare pentru 2016", a afirmat Blaga, la Realitatea TV.

El a spus ca a vazut schita de program economic al liberalilor si sunt perspective ca PNL si PDL sa se inteleaga foarte usor pe aceasta tema. Blaga a adaugat ca este convins ca si liberalii au citit platforma PDL. "Cand pleci la discutii este foarte bine sa lasi orgoliile acasa", a mai aratat Blaga.

El a afirmat ca discutiile vor fi intre un partid militant, PDL, care are doi presedinti de Consilii judetene si 700 de primari si un partid cu potential in administrate, PNL, cu 13 presedinti de CJ si 900 de primari si "lucrurile sunt compatibile".

Potrivit lui Blaga, discutiile de la inceput au fost reciproce intre PDL si PNL, prima intalnire fiind la discursul vicepresedintelui american Joe Biden, iar apoi dupa alegeri.

In privinta candidatului la presedintie, Blaga a aratat ca fiecare partid are variante. "Ei au spus domnul Crin Antonescu, noi am spus domnul Predoiu. Totul se va discuta pornind de la telul si programul si vom sti exact care este omul care are potential sa castige Presedintia. Discutiile doar pe candidatul la Presedintie nu sunt suficiente pentru noi, trebuie sa discutam tot ciclul electoral", a mai spus Blaga, mentionand Congresul pe care il va avea PNL.

Blaga a mai spus ca nu doreste sa intervina in parcursul PNL, chiar daca liberalii au acum o conducere interimara, aratand ca exista o emulatie in teritoriu si in PDL si in PNL privind o astfel de constructie intre cele doua partide.

Liderul PDL a mai aratat ca nu au existat tatonari si cu PMP, in privinta cooptarii si acestui partid in acesta schema de centru-dreapta, subliniind ca nu a mai vorbit cu Elena Udrea de cand se incheia termenul de inscriere in competitia interna pentru desemnarea candidatului PDL la Presedintie.

"Eu vad ca in PMP sunt cu mitralierele pe masa. Uitati-va la declaratile de ieri si de astazi ale domnilor lideri PMP Papahagi, Funeriu si ceilalti, chiar domnul Baconschi: intentii, critici, sa-si rezolve problemele lor, au ce discuta acolo, noi vom discuta cu PMP", a adaugat Blaga.

Liderul PDL a spus ca deoacamdata discutiile sunt intre principalele forte de dreapta, PDL si PNL, si daca aceste partide se vor intelege, vor veni si celelalte la discutii.

Intrebat despre ce implicare ar avea Traian Basescu, Blaga a raspuns: "Discuta PDL cu PNL, dupa care alte partide care doresc sa se alature, discutam cu ele. Nu stiu ca Traian Basescu sa faca parte dintr-un partid. Este sustinatorul unui partid".