Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, ca PSD a politizat consulatele Romaniei din strainatate pentru a oferi "sinecuri" membrilor de partid, ea afirmand ca numiri precum cea a lui Victor Socaciu la Montreal sunt "o sfidare la adresa cetatenilor romani de acolo".

Potrivit acesteia, setea nemasurata de putere si control a PSD se vede "si in politizarea misiunilor consulare si diplomatice ale Ministerului de Externe", transmite Mediafax.

"Ultima numire si cea mai scandaloasa este cea a domnului Victor Socaciu, trimis in Canada in calitate de consul general al Romaniei la Montreal. Consideram ca astfel de numiri reprezinta o sfidare la adresa cetatenilor romani care locuiesc acolo, cetateni care au nevoie de asistenta si sustinerea statului roman si nu a partidului stat PSD", a sustinut purtatorul de cuvant al PNL.

Ea a mentionat ca toti consulii generali sunt numiti de prim-ministru. Pocora a prezentat o lista a consulilor trimisi de Guvern in strainatate cu sprijin politic dupa ce au fost membri ai PSD sau apropiati acestora: Mihai Zaharescu (Africa de Sud), Mocanu Floricel Paul (Australia), Ovidiu Grecea (Brazilia), Marinescu Antonela (Canada), Pop Sabin (Frata), Boicu Geanina Mihaela (Spania), Popescu Marian (Spania), Mardare Radu Catalin (Spania), Steriu Alexandru (Spania), Vasiloni Trandafir Florin (Ungaria).

"Jumatate din consultatele Romaniei sunt ocupate de persoane fara statut diplomatic, in Italia sunt trei consuli generali, la Bolonia, Milano si Toronto, care nu sunt diplomati de cariera. 75% din consultarele romanesti din Italia si Spania nu sunt conduse de diplomati, ci de oameni de partid ai PSD", a mai spus Pocora.

Purtatorul de cuvant al PNL a sustinut ca PSD ofera oamenilor sai "sinecuri", acest lucru fiind remarcat incepand cu actualul ministru pentru romanii de pretutindeni.

"Cred ca PSD a invatat bine si i-a placut foarte mult lectia oferita de domnul Baconschi in campania pentru domnul Basescu. Ma intreb daca acesta este intr-adevar scopul pentru care PSD trimite atatia oameni de partid in misiuni unde se afla numerosi cetateni romani", a mai afirmat Pocora.

Cantaretul Victor Socaciu, fost deputat PSD, care conduce de un an Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, a fost numit de Guvern consul general al Romaniei la Montreal, in Canada.

Cantaretul Victor Socaciu, fost deputat PSD, a fost numit in ianuarie 2013 la conducerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor. Socaciu detine un certificat de revolutionar. El a candidat la ultimele alegeri parlamentare pentru un nou mandat la Camera Deputatilor in Colegiul 1 Diaspora, dar s-a clasat la numaratoarea voturilor in urma candidatului candidatului PPDD Mihai Aurelian.