Presedintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, a declarat, sambata, ca imediat dupa alegerile europarlamentare trebuie facuta unificarea dreptei pentru castigarea alegerilor prezidentiale, iar unificare trebuie sa fie intre PNL si PDL, nu cu "partidul domnului Basescu".

Senatorul liberal Teodor Atanasiu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca dreapta politica trebuie reunificata deoarece nu poate fi lasata stanga cu un singur partid puternic si dreapta - faramitata, transmite Mediafax.

"Dreapta politica trebuie reunificata. Nu poti sa lasi stanga cu un singur partid puternic si dreapta - faramitata. Or, unificarea dreptei nu se face spargand PD in patru si dupa aceea adunandu-l inapoi. Aia nu este unificarea dreptei. Unificarea dreptei este unificand PNL cu PDL. Din momentul acela, o sa ai si un partid de dreapta puternic, mult mai puternic decat PSD, cu peste jumatate din primarii Romaniei in interiorul acestui partid, un partid care practic la nivel local poate castiga orice alegere", a afirmat Atanasiu.

El a adaugat ca dreapta politica are capacitatea sa castige orice tip de alegeri, precizand ca pentru a castiga alegerile prezidentiale trebuie facuta unificarea dreptei imediat dupa europarlamentare.

"Daca ai capacitatea sa-ti desemnezi bine si candidatii pentru celelalte alegeri, poti sa ai succes in orice tip de alegere, ca e parlamentara, ca e prezidentiala. Or, pentru noi, pentru alegerile prezidentiale din toamna, eu personal - ca nu am discutat acest lucru in partid si nu s-a votat in Partidul National Liberal nimic - eu personal consider ca trebuie imediat dupa europarlamentare facuta unificarea dreptei pentru a castiga alegerile prezidentiale. Dar unificarea aceasta, repet, PNL cu PDL, nu alte... nu cu partidul domnului Basescu. Partidul domnului Basescu sa-si continue joaca cu domnul Ponta si injuraturile unul la adresa altuia pentru a se sprijini electoral unul pe altul. Vad ca Ponta considera ca castiga voturi injurandu-l pe Basescu si Basescu castiga voturi injurand pe Ponta, ei fiind, de fapt, intelesi", a sustinut Atanasiu.

Presedintele PNL Alba a spus ca spera ca PMP, pe care il considera "partidul domnului Basescu", sa piarda cu succes la alegerile din acest an.

Intrebat daca unificarea dreptei ar trebui facuta prin absortia PDL de catre PNL, Atanasiu a raspuns ca nu trebuie o absorbtie, ci o fuziune a celor doua partide.

"Nu o absorbtie, fuziune. Fuziune inseamna sa fim parteneri egali, dar fuziunea dreptei nu se face in afara PNL, fiind singurul partid istoric si consacrat de dreapta", a conchis liderul PNL Alba.