Deputatul PNL de Buzau Titi Holban, aflat la cel de-al doilea mandat de parlamentar, a declarat, joi, ca va demisiona din partid nemultumit de iesirea liberalilor de la guvernare si ca il va urma pe Calin Popescu Tariceanu in Partidul Reformator Liberal, sustinand ca la formatiunea fostului premier vor trece si alti liberali care au crezut in proiectul USL. Insa presedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru, a declarat ulterior ca Holban ar merge de fapt la UNPR, relateaza Mediafax.

Liderul liberalilor buzoieni, deputatul George Scutaru, a declarat joi dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca a aflat din presa despre intentia colegului sau de partid, deputatul Titi Holban, de a pleca din PNL si de a-l urma in proiectul sau politic pe Calin Popescu Tariceanu. Scutaru a precizat ca, ulterior, in urma discutiilor avute, Holban ar fi declarat ca, de fapt, nu ar mai vrea sa-l urmeze pe Tariceanu, ci s-ar inscrie in UNPR.

"E o veste nu tocmai fericita pentru organizatie, ne-a bulversat. Am aflat ca doreste sa plece din partid urmandu-l pe domnul Tariceanu. Ulterior, din discutiile avute cu domnia sa, am aflat ca optiunea ar fi catre UNPR. Dar, demisia unui parlamentar se activeaza doar cand face anuntul de la tribuna Parlamentului, eu sper sa revina asupra deciziei, sper sa se razgandeasca", a declarat George Scutaru.

Presedintele PNL Buzau a adaugat ca proiectul lui Calin Popescu Tariceanu de a forma un nou partid este "o aventura politica", adaugand ca este dezamagit de prestatia politica din ultima vreme a fostului premier.

"Proiectul lui Tariceanu e o aventura politica. Am fost apropiat de el, dar gestul de a demisiona si de a constitui un nou partid e o mare dezamagire, e trist ca se preteaza la asa ceva, sa se transforme intr-un purtator de cuvant al PSD. Incearca un proiect distructiv pentru fostul sau partid", a mai spus Scutaru, care a adaugat ca in perioada urmatoare liberalii, dar si alti parlamentari cum ar fi cei de la PPDD vor fi supusi multor presiuni.

"Asupra liberalilor si a celor din grupurile parlamentare se vor face presiuni, vor fi numeroase promisiuni, va curge multa miere, mult lapte, dar cei care pleaca se vor convinge ca au facut un pas gresit. Nu am incurajat niciodata traseismul politic, nu e o optiune pentru democratie sanatoasa. Nu exclud plecarea unor parlamentari tinand cont ca suntem un grup numeros, 99 de deputati si 49 de senatori. Exista posibilitatea ca din 148 sa fie unii care sa plece, dar nu va fi un fenomen de amploare. Am mai fost supusi unor presiuni extraordinare din partea UNPR, acum Tariceanu vrea sa faca un UNPR cu papion si ce avea ca misie Gabriel Oprea incearca domnia sa acum. Nu cred ca vor fi mutari spectaculoase de parlamentari dintr-o parte in alta dar vom fi sub presiune. Si la PPDD sunt luati oamenii bucata cu bucata, cu tot felul de promisiuni, cred ca lui Ponta i-ar mai trebui un buget ca sa se tina de promisiunile facute. Dar eu cred ca vor fi foarte putini colegi care vor raspunde cantecului de sirena al lui Ponta", a mai spus presedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru.

Liderul UNPR Buzau, Constantin Popa, a confirmat, joi, ca a discutat cu deputatul PNL Titi Holban, care urmeaza sa se inscrie in UNPR, si nu in partidul pe care Calin Popescu Tariceanu intentioneaza sa il infiinteze, asa cum declarase liberalul in cursul zilei.

Popa a adaugat ca nu s-a stabilit inca ce functie va ocupa Titi Holban in cadrul UNPR.

"Este la noi, ne bucuram, este un lucru mare ca ne intarim randurile. E un castig pentru partid, ne bucuram de decizia pe care a luat-o. Va spun ca suta la suta e la UNPR", a declarat liderul UNPR Buzau, Constantin Popa.