Premierul Victor Ponta a declarat ca a purtat o discutie cu presedintele PNL, Crin Antonescu, concluzia fiind aceea ca problemele din teritoriu vor trebui rezolvate pana la inceputul primei sesiuni parlamentare din anul 2014.

"Am discutat si cu domnul Antonescu si, in perioada urmatoare, pana la inceputul sesiunii parlamentare trebuie sa rezolvam toate problemele de colaborare din teritoriu. Pornind de la principiul pe baza caruia s-a construit USL - acela ca si la Ilfov si la Botosani sau la Alba, acolo unde e majoritate PNL-PDL, oamenii au votat USL totusi", a spus Ponta luni, la finalul sedintei BPN a partidului, in care presedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a ridicat mai multe probleme cu care se confrunta in colegiul sau, potrivit Agerpres.

Firea, a declarat luni, inainte de inceperea sedintei, ca propune un pact de neagresiune intre organizatiile PSD si PNL din Ilfov, dupa modelul celui de la Botosani.

"Voi face solicitarea colegilor din BPN, in special presedintelui Victor Ponta, de a adresa presedintelui PNL Ilfov (Marian Petrache - n.r.) azi un document care sa exprime un pact de neagresiune la nivelul judetului pe modelul pactului de neagresiune de la Botosani, dar care nu a fost semnat de catre presedintele PNL Botosani, ci doar de catre PSD. Vom afla daca aliatii liberali mai vor sau nu sa fie in cadrul USL", a spus Firea.