Premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis colegilor social-democrati in cadrul sedintei Biroului Permanent National a PSD de luni propunerea PNL ca cele doua partide sa participe pe liste comune la alegerile europarlamentare, urmand ca o decizie finala sa fie luata in structurile statutare a PSD.

"Mi-am informat, de asemenea, colegii asupra unei discutii pe care am avut-o cu conducerea PNL, saptamana trecuta, care a propus participarea pe liste comune la Parlamentul European. Urmeaza ca decizia sa fie luata de PSD in structurile noastre statutare, insa am prezentat propunerea colegilor mei din BPN si preferam, decat sa o aflati pe surse, sa o aflati de la mine direct", a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat ca nu stie daca aceasta decizie va putea fi luata in cadrul Comitetului Executiv National programat pe 30 decembrie insa "e important sa discutam si pe 30 vom face asta".

"Vom candida impreuna cu UNPR, nu exclud sa avem alianta cu un alt partid. Dar existand aceasta propunere e bine sa fie cunoscuta de toti", a declarat Ponta.

La scurt timp dupa conferinta de presa a liderului PSD, presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut o declaratie de presa in care a aratat ca liberalii nu au facut nicio propunere de cele doua partile sa candideze pe liste comune la europarlamentare.

"Nici propunerea de liste comune la europarlamentare nu a fost facuta oficial de PNL, e o ipoteza pe care am discutat-o un grup de cativa colegi, ca o ipoteza pentru intarirea unitatii USL", a declarat Antonescu, subliniind ca "PNL nu a facut nicio propuenere ofiaciala in acest sens".