Parlamentarii au 2.265 de angajati pentru care deconteaza lunar peste 3 milioane de lei. Deputatul PSD Ninel Peia, la primul mandat, are 16 angajati

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 18 noiembrie 2013, 14:48 Actualitate | Politic


Cei 586 de deputati si senatori din actuala legislatura si-au angajat 2.265 de persoane la birourile parlamentare, recordul fiind de 16 angajati la un parlamentar, iar suma pe care alesii o deconteaza, lunar, de la Camera si Senat, pentru remunerarea acestora depaseste trei milioane de lei, scrie Mediafax.

Astfel, cei 412 deputati au decontat, in luna august, cheltuieli de personal pentru 1.554 angajati care figureaza pe statele de plata aferente lunii august, in cuantum de 2.127.975 de lei.

Pe de alta parte, potrivit informatiilor remise de Senat, pe statele de plata aferente lunii septembrie figurau 711 angajati, care deservesc birourile parlamentare ale celor 174 de senatori. Cheltuielile de personal decontate de senatori in luna iulie au fost in cuantum de 956.315 lei.

Suma totala, decontata de deputati si senatori, pentru cheltuielile cu personalul angajat la cabinetele parlamentare, pentru luna august (Camera) si luna iulie (Senatul) este in cuantum de 3.084.290 de lei.

Potrivit Legii 96/2006 republicata privind Statutul deputatilor si senatorilor, deputatilor si senatorilor li se acorda lunar o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului, pentru cheltuieli de organizare si functionare a birourilor parlamentare. Cuantumul sumei este stabilit prin hotararea birourilor permanente reunite ale celor doua Camere, in functie de resursele bugetare, dar nu mai putin de o indemnizatie si jumatate bruta a deputatului, respectiv a senatorului.

Drepturile banesti ale persoanelor angajate la birourile parlamentare ale deputatilor si senatorilor se asigura din suma forfetara pentru cheltuieli de organizare si functionare a birourilor parlamentare alocata deputatului sau senatorului.

Angajarea personalului birourilor parlamentare ale deputatilor si senatorilor se face prin incheierea unui contract de munca sau a unei conventii civile, ambele pe durata determinata. In cazul angajarii pe baza unui contract de munca, incadrarea salariatilor se face la propunerea deputatului sau a senatorului in cauza, iar in cazul conventiei civile, aceasta se incheie intre deputatul sau senatorul in cauza si persoana fizica.

Cheltuielile cu salariile personalului angajat la birourile parlamentare ce pot fi decontate sunt reprezentate de salariile nete achitate angajatilor si colaboratorilor pe baza de stat de plata, pe de o parte, si, pe de alta parte, de sumele virate aferente bugetelor si fondurilor centralizate ale statului (impozitul pe salariu, constributia individuala de sanatate, contributia individuala de asigurari sociale, contributia individuala de ajutor de somaj, contributia de asigurari sociale datorata de angajator, contributia pentru concedii si ind. CM datorata de angajator, fondul de sanatate datorat de angajator, fondul de somaj si boli profesionale datorat de angajator).

Bugetele Camerei Deputatilor si Senatului au fost rectificate pozitiv, de catre Guvern, in luna octombrie, banii fiind necesari pentru ca aceste institutii sa poata plati, pana la sfarsitul anului, sumele forfetare ale parlamentarilor si, implicit, salariile angajatilor lor.

Aurelian Mihai, Steluta Cataniu si Ludovic Orban, in topul deputatilor cu cele mai mari sume decontate; 9.973 lei - cea mai mare suma decontata

Deputatii Aurelian Mihai (independent), Steluta Cataniu (PNL) si Ludovic Orban (PNL) au inregistrat cele mai mari sume decontate in luna august pentru plata personalului angajat la propriile birouri parlamentare, ei solicitand Camerei sa achite cheltuieli ce depasesc, in cazul fiecaruia, 8.500 de lei.

Astfel, deputatul independent Aurelian Mihai, ales pe listele PPDD in colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, a decontat in luna august suma de 9.973 lei, pentru cheltuielile de personal, el avand 11 angajati, dintre care un angajat in baza unui contract individual de munca si ceilalti zece in baza unor conventii civile.

Deputatul PNL Steluta Cataniciu, aleasa in colegiul uninominal nr. 2 Cluj, a decontat in luna august suma de 9.320 lei pentru cheltuielile de personal, ea avand 5 angajati, dintre care un angajat in baza unui contract individual de munca si 4 angajati pe conventii civile.

Cataniciu este la primul mandat de parlamentar si este vicepresedinte la Comisia juridica. Ea a luat cuvantul de 11 ori in plen, in sase sedinte ale Camerei, din care una este cea in care a depus juramantul.

Deputatul PNL Ludovic Orban, ales in colegiul uninominal nr. 3 Bucuresti, a decontat in luna august suma de 8.612 lei pentru cheltuielile de personal, el avand 4 angajati cu contract individual de munca.

Deputatul PSD Lucretia Rosca, aleasa in colegiul uninominal nr. 7 Galati, a decontat in luna august suma de 8.172 lei pentru cheltuielile de personal, ea avand 4 angajati- unul cu contract individual de munca si trei pe conventii civile.

Lucretia Rosca este la al doilea mandat consecutiv de deputat. Ea este secretar la Comisia pentru sanatate si, in actuala legislatura, a luat cuvantul de cinci ori in plen, din care o data pentru depunerea juramantului, iar de doua ori pentru sustinerea unor declaratii politice.

Deputatul PSD Sorin-Avram Iacoban, ales in colegiul uninominal nr. 10 Iasi, a decontat in luna august suma de 8.125 lei pentru cheltuielile de personal, el avand 5 angajati - trei cu contract individual de munca si doi pe conventii civile.

Iacoban este la primul mandat de parlamentar si este vicepresedinte la Subcomisia pentru spatiu.

Deputati la primul mandat au nevoie si de 16 angajati


Deputatii Ninel Peia (PSD), Istvan Bonis (UDMR) si Aurelian Mihai (independent) se afla in toul deputatilor cu cel mai mare numar de angajati pentru care au decontat cheltuieli de personal in luna august, toti cei trei solicitand Camerei sa achite plata pentru cel putin zece angajati, majoritatea colaboratori.

Astfel, deputatul PSD Ninel Peia, ales in colegiul uninominal nr. 2 Ilfov, are 16 angajati, dintre care un angajat in baza unui contract individual de munca si 15 in baza unor conventii civile. Peia a decontat in luna august suma de 6.727 lei pentru cei 16 angajati ai sai.

Ninel Peia are cel mai mare numar de angajati dintre toti parlamentarii din actuala legislatura.

Peia este la primul mandat de parlamentar. El este secretar la Comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii. De la preluarea mandatului, Ninel Peia a luat cuvantul de zece ori in plen - o data la depunerea juramantului, iar de noua ori a citit declaratii politice.

Deputatul UDMR Istvan Bonis, ales in colegiul uninominal nr. 1 Maramures, are 12 angajati, toti avand statutul de colaboratori, fiind angajati in baza unei conventii civile.

Istvan Bonis a mai fost deputat si in legislatura 2004-2008, iar in prezent este membru in Comisia de sanatate a Camerei. De la inceputul actualui mandat, Bonis a luat cuvantul de 5 ori in plen, a depus 3 intrebari sau interpelari si este initiator la 11 propuneri legislative.

Deputatul independent Aurelian Mihai, ales pe listele PPDD in colegiul uninominal nr. 1 Diaspora, are 11 angajati, dintre care unul in baza unui contract individual de munca si 10 pe conventii civile. Aurelian Mihai a decontat in luna august suma de 9.973 lei pentru cei 11 angajati ai sai.

Aurelian Mihai este la primul mandat de parlamentar si este secretar al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii. Mihai a luat cuvantul de 15 ori in plen, din care prima data pentru depunerea juramantului, iar 11 au fost declaratii politice.

Deputatul PNL Theodor-Catalin Nicolescu, ales in colegiul uninominal nr. 4, Arges, are 10 angajati, dintre care doi cu contract individual de munca si 8 cu conventii civile. Theodor-Catalin Nicolescu a decontat in luna august suma de 5.574 lei pentru cei 10 angajati ai sai.

Nicolescu este si el la primul mandat de deputat, fiind secretar al Comisiei juridice. El a luat cuvantul de 28 de ori in plen, din care noua au fost declaratii politice.

Deputatul PSD Daniel-Ionut Barbulescu, ales in colegiul uninominal nr. 2 Olt, are 9 angajati, toti colaboratori, respectiv angajati in baza unei conventii civile. Daniel Ionut Barbulescu a decontat in luna august suma de 6.878 lei pentru cei 9 angajati ai sai.

Barbulescu este la al doilea mandat consecutiv de deputat, este membru in Comisia juridica si in Comisia UNESCO. De la inceputul actualului mandat, el a luat cuvantul de 13 ori in plen, din care o data pentru juramant, iar de 12 ori pentru a citi declaratii politice.

Ponta, Zgonea si Dragnea au cate 3 angajati la birourile parlamentare


Premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, au cate 3 angajati, suma pe care a decontat-o fiecare de la Camera pentru a-i plati fiind de circa 5.000 de lei.

Astfel, premierul Victor Ponta, ales deputat in colegiul uninominal nr. 6 Gorj, are 3 angajati, dintre care 2 in baza unui contract individual de munca si un colaborator, angajat in baza unei conventii civile. Ponta a decontat in august suma de 5.717 lei pentru plata celor 3 angajati.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, ales in colegiul uninominal nr. 9 Dolj, are 3 angajati, dintre care unul in baza unui contract individual de munca si 2 colaboratori, angajati pe conventii civile. Zgonea a decontat in august suma de 4.471 lei pentru plata angajatilor sai.

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea, ales deputat in colegiul uninominal nr. 3 Teleorman, are 3 angajati, toti fiind angajati in baza unor conventii civile.

Peste jumatate din deputati (237 de deputati din 412) au decontat in luna august, fiecare, sume de peste 5.000 de lei pentru cheltuielie personalului angajat la cabinetele parlamentare.

Valcov, Mihailescu si Blaga, printre senatorii cu cele mai mari sume decontate; 10.038 lei, cea mai mare suma decontata

Senatorii Darius Valcov (PSD), Mihai Neagu (PC) si fostul senator Antonie Solomon (PPDD), actualmente condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual, se afla in topul senatorilor care au decontat cele mai mari sume pentru plata pe luna iulie a angajatilor de la propriile cabinete parlamentare, fiecare dintre ei solicitand Senatului sa deconteze sume de cel putin 9.500 de lei.

Astfel, senatorul PSD Darius Valcov, presedintele Comisiei de Administratie publica, ales in colegiul uninominal nr. 1 Olt, a decontat in luna iulie suma de 10.038 lei pentru cheltuielile de personal. Valcov are 6 angajati, dintre care 2 angajati in baza unui contract individual de munca si 4 angajati in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie.

Senatorul PC Mihai Neagu, ales in colegiul uninominal nr. 4 Suceava, a decontat in luna iulie suma de 9.600 lei pentru cheltuielile de personal. Neagu are 6 angajati, toti fiind colaboratori pe baza de conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie.

Fostul senator PPDD Antonie Solomon, ales in colegiul uninominal nr. 1 Dolj, a decontat in luna iulie suma de 9.500 lei pentru cheltuielile de personal. Solomon avea 7 angajati in baza unui contract individual de munca, conform statelor de plata aferente lunii septembrie.

Senatorul PSD Serban Mihailescu, ales in colegiul uninominal nr. 2 Botosani, a decontat in luna iulie suma de 8.551 lei pentru cheltuielile de personal. Mihailescu are 9 angajati, dintre care 4 angajati in baza unui contract individual de munca si 5 angajati in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, ales senator in colegiul uninominal nr. 3 Timis, a decontat in luna iulie suma de 8.200 lei pentru cheltuielile de personal. Blaga are 3 angajati in baza unui contract individual de munca, conform statelor de plata aferente lunii septembrie.

La Senat, recordul e de 12 angajati pentru un ales

Senatorii Liviu Pop (PSD), Haralambie Vochitoiu (PPDD) si Marius Nicoara (PNL) se afla in topul senatorilor cu cel mai mare numar de angajati, conform statelor de plata aferente lunii septembrie, toti trei solicitand Senatului sa achite plata pentru cel putin zece angajati, marea majoritate colaboratori.

Astfel, senatorul PSD Liviu Pop, ales in colegiul uninominal nr. 3 Maramures, are 12 angajati, dintre care 3 in baza unui contract individual de munca si 9 in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Liviu Pop a decontat in luna iulie suma de 6.617 lei pentru cheltuieli de personal.

Liviu Pop este presedintele Comisiei de munca din Senat.

Senatorul PPDD Haralambie Vochitoiu, ales in colegiul uninominal nr. 1 Hunedoara, are 11 angajati in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Haralambie Vochitoiu a decontat in luna iulie suma de 4.000 lei pentru cheltuieli de personal.

Vochitoiu este liderul grupului PPDD din Senat.

Senatorul PNL Marius Nicoara, ales in colegiul uninominal nr. 3 Cluj, are 10 angajati, dintre care 4 in baza unui contract individual de munca si 6 in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Marius Nicoara a decontat in luna iulie suma de 5.305 lei pentru cheltuieli de personal.

Nicoara este chestor al Senatului.

Senatorul PSD Serban Mihailescu, ales in colegiul uninominal nr. 2 Botosani, are 9 angajati, dintre care 4 in baza unui contract individual de munca si 5 in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Serban Mihailescu a decontat in luna iulie suma de 8.551 lei pentru cheltuieli de personal.

Senatorul PSD Gabriela Firea, aleasa in colegiul uninominal nr. 1 Ilfov, are 9 angajati, dintre care 2 in baza unui contract individual de munca si 7 in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Gabriela Firea a decontat in luna iulie suma de 6.171 lei pentru cheltuieli de personal.

La fel ca la Camera Deputatilor, peste jumatate din senatori (118 senatori din 174) au decontat in luna iulie, fiecare, sume de peste 5.000 de lei pentru cheltuielile personalului angajat la cabinetele parlamentare.

Antonescu, Tariceanu si Ungureanu au 3, 4, respectiv 5 angajati

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, si fostii premieri Calin Popescu-Tariceanu si Mihai-Razvan Ungureanu au 3, 4 si, respectiv, 5 angajati la propriile cabinete parlamentare, pentru care au decontat sume in jur de 6.000 de lei.

Astfel, presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, ales in colegiul uninominal nr. 2 Teleorman, are 3 angajati, dintre care 2 in baza unui contract individual de munca si unul in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Antonescu a decontat in luna iulie 5.674 lei pentru cheltuieli de personal.

Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, ales senator in colegiul uninominal nr. 2 Bucuresti, are 4 angajati, dintre care 3 in baza unui contract individual de munca si unul in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Tariceanu a decontat in luna iulie 6.910 lei pentru cheltuieli de personal.

Fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu, ales senator in colegiul uninominal nr. 1 Arad, are 5 angajati in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Ungureanu a decontat in luna iulie 5.900 lei pentru cheltuieli de personal.

Unii parlamentari, ajutati la birou doar de un angajat


Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, aleasa in colegiul uninominal 10 Bucuresti, are un singur angajat in baza unei conventii civile, conform statelor de plata aferente lunii septembrie. Andronescu a decontat in luna iulie 2.772 lei pentru cheltuieli de personal.

De asemenea, deputatii Mircea Grosaru (minoritati), Claudiu Manda (PSD), Liliana Minca (PPDD), Alexandru Nazare (PDL), Florin Paslaru (PSD), Gabriela Podasca (PSD), Georgian Pop (PSD), Valentin Blanariu (PPDD) si Ovidiu Dumitru (independent, fost PPDD) au cate un singur angajat la birourile parlamentare.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2226 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Forfetarul (Luni, 18 noiembrie 2013, 14:59)

  nano2k [utilizator]

  "Potrivit Legii 96/2006 republicata privind Statutul deputatilor si senatorilor, deputatilor si senatorilor li se acorda lunar o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului, pentru cheltuieli de organizare si functionare a birourilor parlamentare."

  Ce ti-e si cu forfetarul asta... pentru unii muma, pentru altii ciuma...
  • +5 (7 voturi)    
   lege pentru alesi ???? (Luni, 18 noiembrie 2013, 15:48)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Chiar mai crede cineva ca "alesii" respecta vreo lege ?
   Nu au respectat ei vointa poporului exprimata la referendum-ul cu 300 de inutili si o singura camera de dezmat, d'apoi o parlita de lege despre cheltuielile obraznice pe care le fac din buzunarul nostru !!

   Stati sa inceapa dezmembrarea tarii prin "regionalizare" si veti vedea atunci dezmat si incalcari ale legilor !
   • +2 (2 voturi)    
    Minus din greseala (Luni, 18 noiembrie 2013, 16:16)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui translativus

    Ti-am dat minus din greseala, scuze
    • +2 (2 voturi)    
     tot respectul ! (Luni, 18 noiembrie 2013, 19:23)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

     Recunoasterea greselilor este o raritate in ziua de azi !
 • +5 (5 voturi)    
  minciuni politice (Luni, 18 noiembrie 2013, 15:13)

  goto [utilizator]

  dupa alegerile parlamentare si cand au facut usl-istii proiectul de buget nu erau ei care se bateau in piept ca se vor descurca cu banii alocati, desi nu le ajungeau (dupa spusele lor) ? acum angajeaza mii de oameni plus ac si-au marit si bugetul.... inca o minciuna marca politicieni romani.
 • +6 (6 voturi)    
  Propunere... (Luni, 18 noiembrie 2013, 15:33)

  Radu I [utilizator]

  Interesant ar fi, stimată redacție, să aflăm și NUMELE angajaților, nu doar numărul lor. Și, în plus, pregătirea profesională care-i recomandă să ocupe astfel de... funcții.
  Am afla, astfel, câți nepoți/ frați/ unchi/ veri/ mătuși/ cumnați/ amanți bântuie prin holurile adunăturii de penali, care-și zice Parlament.

  Trăiți bine, nu-i așa, dragi parlamentari? Cum s-a mai împlinit urarea lu' dom' Prezident! Din păcate numai pentru cei aleși...
 • +5 (5 voturi)    
  2009 referendum (Luni, 18 noiembrie 2013, 15:45)

  GeorgeT [utilizator]

  Cum ramine cu referendumul din 2009 ?
  Cumva prostimea care a votat (inclusiv eu) e prea proasta si nu trebuie luata in seama ?
  Este cam retorica intrebarea, suntem evidenti tinuti de prosti de aceste capuse ale societatii numite parlamentari si guvernanti.
  Nimeni din tara asta pare sa nu mai aiba vlaga, si se multumesce cu ce ramine de la ospatul stapinilor.
 • +4 (4 voturi)    
  1.000.000 de locuri de munca (Luni, 18 noiembrie 2013, 15:52)

  Andy500 [utilizator]

  Astea fac parte din locurile de munca promise de USL!
  In rest, la privat sunt si mai mult someri!
  Sa traiti bine...de la anul...
 • +1 (1 vot)    
  parlamentul nesimtirii (Luni, 18 noiembrie 2013, 16:17)

  gigi1 [utilizator]

  Nesimtirea alesilor nu prea mai are limite, probabil si din cauza ca nu vad nici cel mai mic gest al societatii la abuzurile lor si probabil se gandesc ca o sa le mearga la infinit si din pacate societatea care a trecut prin mineriade si demonstratii fara succes e prea faramitata si ignoranta ca sa mai faca ceva.
 • +2 (2 voturi)    
  alex1234 (Luni, 18 noiembrie 2013, 16:32)

  hmara [utilizator]

  si altor mazete.
  Asteptam comentariile voastre.
  Dar sa nu fie in plic sau pe prompter. Sa fie libere.
  Sa nu incepeti iar cu creditul de la cec sau ca Base e de vina.
  Putina imaginatie, ce naiba.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by