Traian Basescu: Ponta a mintit cand a afirmat ca procurorul Lucian Papici este implicat in cercetarea tranzactiei fiicei mele Ioana Basescu

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 14 noiembrie 2013, 19:34 Actualitate | Politic


Presedintele Traian Basescu spune, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca "Ponta a mințit când a afirmat că procurorul Lucian Papici este implicat în cercetarea tranzacției fiicei mele Ioana Băsescu". Traian Basescu scrie ca "DNA desfășura o anchetă în județul Călărași dinainte cu un an ca fiica mea Ioana Băsescu să cumpere un teren în același județ", demonstrind astfel ca presupusa implicare a procurorului Papici in tranzactia imobiliara este falsa. Presedintele sustine ca, prin declansarea controversei publice privind cumpararea terenului din Calarasi, "Ponta împreună cu trustul turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu a încercat implicarea familiei mele într-un nou fals scandal".

Postarea completa a lui Traian Basescu de pe Facebook

"Iată faptele care dovedesc manipularea grosolană:

Realitatea în fapte

• 26 martie 2013: Un cetățean îl informează pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, prin Memoriul nr. 15 C/679/P/2013 că, în anul 2012, a depus o plangere penală în care reclama fraude în cazul unor retrocedări pe raza județului Calarași de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea.

• 12 mai 2013: Corpul de control al ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale îl informează pe prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, că, pe raza județului Călărași, se desfășoară o anchetă a DNA, începută în 2012, care verifică mai multe retrocedări de terenuri și care vizează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea.

Deci prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a mințit când a afirmat că un procuror, Lucian Papici, este implicat în cercetarea tranzacției fiicei mele Ioana Băsescu. Prim-ministrul plagiator și mincinos a mai mințit încă o dată: DNA desfășura o anchetă în județul Călărași dinainte cu un an ca fiica mea Ioana Băsescu să cumpere un teren în același județ.

• 9 septembrie 2013: Fiica mea Ioana Băsescu semnează un contract de credit pentru investiții imobliare, aprobat, în data de 6 septembrie 2013, de board-ul CEC Bank pe baza analizei dosarului.
• 9 septembrie 2013: Ioana Băsescu încheie contractul de vânzare-cumpărare a terenului de 291 de hectare din Călărași cumpărat de la o persoană privată. Terenul cumpărat nu a făcut parte din proprietatea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea (adică acele terenuri anchetate de către DNA). Este evident că prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, care primise și raportul Corpului de control al prim-ministrului în data de 26 martie 2013, știa acest lucru. Plata făcută de fiica mea a fost făcută exclusiv prin cont bancar, ceea ce înseamnă că acesta este supus controlului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Afirmația prim-ministrului Victor-Viorel Ponta că s-a plătit cash este o nouă minciună.

Începe manipularea la televiziunea Varanului!

• 7 noiembrie 2013: Antena 3, postul de casă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, începe manipularea publică; apare prima știre despre tranzacția imobiliară realizată de Ioana Băsescu.

• 8 noiembrie 2013: Pentru a face o conexiune între tranzacția Ioanei Băsescu și ancheta penală deschisă de DNA în 2012 cu privire la niște terenuri ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea din județul Călărași prim-ministrul Victor-Viorel Ponta trimite Corpul de control al prim-ministrului să verifice situația despre care știa, încă din luna martie, că nu are nicio legătură cu achiziția făcută de fiica mea Ioana Băsescu.

• 10 noiembrie 2013: Postul de casă al Plagiatorului, Antena 3, prezintă o corespondență între DNA și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) din 23 mai 2013 insinuând că un procuror al DNA a făcut un serviciu privat Ioanei Băsescu prin verificarea terenului din județul Călărași care urma a fi cumpărat. Oare cum putea un procuror să facă acest serviciu când terenul a fost scos la vânzare în luna septembrie 2013, odată cu terminarea recoltării, iar ancheta se derula deja din 2012?

• 12 noiembrie 2013: Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta, prezent unde altundeva dacă nu la postul de casă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, Antena 3, a acuzat și el respectivul procuror DNA că a făcut un serviciu privat Ioanei Băsescu, deși avea toate informațiile legate de ancheta DNA și anume faptul că ea a fost declanșată încă de anul trecut și că nu are nicio legătură cu terenul care a fost cumpărat de Ioana Băsescu.

• 13 noiembrie 2013, dimineața: Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta cere o comisie parlamentară de anchetă pentru investigarea acestui caz pe care el împreună cu turnătorul dovedit Dan F. Voiculescu l-a fabricat în ultimele zile; copreședintele USL Crin Antonescu a declarat că este de acord cu înființarea acestei comisii parlamentare de anchetă; la câteva minute după anunțul public al prim-ministrului Victor-Viorel Ponta președintele ANRP a declarat că procurorul DNA nu i-a cerut să verifice anumite terenuri din județul Călărași, că i-a cerut un punct de vedere față de transferul unor terenuri de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Fundulea către mai multe primării și că DNA a acționat legal.

• 13 noiembrie 2013, seara: Copreședintele USL Crin Antonescu s-a răzgândit și a spus că, date fiind declarațiile președintelui ANRP, nu mai vede necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. La puțin timp după aceasta, văzând că manipularea a eșuat și că nu mai este susținut nici de tovarășul de drum Crin Antonescu, prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a ieșit la tribuna Guvernului României, alături de ministrul Finanțelor Publice Daniel Chițoiu și, în complicitate cu un jurnalist al postului Antena 3, a denaturat sensul unei discuții pe care am avut-o cu ministrul Daniel Chițoiu în data de 17 octombrie 2013 – adică o discuție avută la 40 de zile după ce fiica mea a luat creditul. Atunci l-am avertizat pe ministrul Daniel Chițoiu că, dacă va întrerupe mandatul legal al președintelui CEC Bank, care durează până în 2014, pentru a-l înlocui, pe criterii politice, cu un protejat politic, va crea neîncredere în cea mai mare bancă deținută de statul român și mari suspiciuni vizavi de sistemul bancar românesc (având în vedere că actualul președinte al CEC Bank este și președinte al Colegiului Director al Asociației Române a Băncilor). Este evident pentru oricine vrea să înțeleagă că nu creditul a fost motivul telefonului, ci nevoia de protejare, în conformitate cu prerogativele mele constituționale, de ingerința politicului în acest caz. Falsificarea adevărului de către prim-ministrul Victor-Viorel Ponta și de ministrul Finanțelor Publice Daniel Chițoiu că avertismentul făcut de mine ar avea legătură cu creditul fiicei mele nu are niciun fel de acoperire în realitate pentru că acel credit fusese acordat deja de 40 de zile. Am avut în vedere obligația mea constituțională de a veghea la buna funcționare a autorităților publice (Art. 80 alin [2] din Constituția României), dar și experiența ultimilor doi ani de politizare ale unor instituții precum EximBank, C.N. Loteria Română, CFR Marfă, CFR SA, Complexul Energetic «Oltenia», NuclearElectrica, Transgaz, Romgaz, Poșta Română, Transelectrica, Administrația Porturilor Maritime Constanța și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Am mai transmis aceste avertismente și în alte cazuri de înlocuiri pe criterii politice care riscau să decredibilizeze societăți de stat și autorități publice.

Acest tip de manipulare al trustului de presă al turnătorului dovedit Dan F. Voiculescu, ca și cele ale colegului său turnător, de asemenea, dovedit, Sorin Roșca-Stănescu, au ca scop discreditarea mea, dar și ascunderea realității că USL a mințit în campania electorală și că sunt incapabili să îndeplinească promisiunile deșănțate pe care le-au făcut românilor.

Traian Băsescu”


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2992 vizualizari

 • -24 (30 voturi)    
  Hai... (Joi, 14 noiembrie 2013, 19:52)

  taticutu [utilizator]

  Hai lasa-ne ... Cine se scuza ,se acuza ! Ai facut-o,ai implicato si pe fata ta cea mare ,acum suporta toate comentariile !
  L-ai impicat si pe consilierul tau, ai verificat prin procuratura daca terenul este afectat de probleme juridice, ai avut timp de toate ,ca doar esti Presedinte !
  Acum incaseaza-le !
  PS- Oare acest comentariu trece de cerberii domnului Tapalaga ?
  • +3 (5 voturi)    
   Asta-i comentariu? (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:25)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Un durian.
  • -7 (17 voturi)    
   Nu e clar ca Papici nu a verificat cele 291 ha (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:28)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Doar pt. ca Papici a inceput verificarile in Calarasi in 2012 si Ioana a cumparat terenul de 291 ha in Sep. 2013 nu este dovada absoluta a neexistentei nici unei legaturi intre verificarile lui Papici si terenurile cu pricina.

   Cind cumperi pamint il verifici din timp. Te interesezi cine il vinde si de unde il are. Basescu in intelegere cu vinzatorul putea declansa prin Papici verificari din 2012, ca sa stie ce cumpara.
   • -8 (14 voturi)    
    sti care e culmea ? (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:43)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    ca bas incearca sa spuna ca voiculescu manipuleaza , dar de fapt el manipuleaza si incearca prin aceste insiruiri de 2 lei sa dovedeasca ceva ce nu exista ..de fapt .
   • +7 (9 voturi)    
    Numai că (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:49)

    dan63 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Papici a verificat pământul din zona AQ, iar Ioana a cumpărat pământ din zona B. Deh, mai gândiți și voi, că altfel iar zpuneți că patapievici este cel mai amare latifundiar în Roșia Montană, cu 1 mp (un,metru pătrat sau, pentru uslașii care nu știu ce înseamnă aceasta, pătrat cu latura egală cu a doua, cu dimensiune de un metru) de pământ în proprietate) .
    Ceaușescu a zis o dată despre 100 de metri pătrați că reprezintă un pătrat cu latura de 100 m(!!!) ceea ce de fapt este 1000 mp, sau un ha.
   • 0 (0 voturi)    
    bun simt! (Vineri, 15 noiembrie 2013, 14:48)

    idiot-platitor-de-taxe [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    informatie de bun simt: orice proprietate cumparata prin credit este verificata si puricata de banca. in cazul in care apar probleme cu acel teren (revendicari sau alte asemenea) banca e prima care pierde. de altfel, multi oameni prefera achizitia de locuinte (sau terenuri) prin credit bancar tocmai pentru a se asigura ca nu sunt pacaliti cu vreun tertip.

    nu sustin o parte sau alta insa informatia e de bun simt si ar trebui considerata de ambele tabere, la rece, si nu emotional cum se intampla aici.
  • +3 (5 voturi)    
   nu e (Joi, 14 noiembrie 2013, 21:14)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   si minciuna se vede. numai sa treaca iarna si votul va ustura groaznic. ati promis si acum o dregeti cu ce mai face fiica presedintelui. nu mai merge!
 • -14 (20 voturi)    
  mda (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:00)

  Mazeta [utilizator]

  Acum mă pun și în pielea lui Băsescu. Nu este ușor să ai sute de milioane în străinătate pe vremurile astea. Ați văzut ce s-a întâmplat în Cipru și în Elveția. Nu mai există respect pentru secretul bancar și pentru economiile oamenilor. Cumva banii trebuie aduși în țară, dar și aici e plin de hoți.
  • -6 (6 voturi)    
   De-ar fi fost tara plina de hoti (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:10)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   PIB-ul Romaniei crestea ca Harap Alb: intr-un an cat altele in zece.
  • +1 (7 voturi)    
   sau (Joi, 14 noiembrie 2013, 23:47)

   U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Sau ... nu este usor sa gestionezi declaratii de avere trecute, prezente si viitoare... Basescu-si foloseste fiica cea mare pe post de suveica a familiei...daca fata ta-tii vrea sa intre in politica la anu'?
 • +3 (11 voturi)    
  E un razboi! (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:03)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Sincer, nu stiu cat de multa dreptate are sau nu Basescu, dar la cate minciuni cacarit tontalaul, parca parca Base, E DEASUPRA!!
  Si sincer, uarasi, e active, pontalaul e pa(r)siv!
  Obicei de la bombonel!
 • +8 (10 voturi)    
  Ponta poate fi acuzat de raspindire inf. false (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:05)

  dumitrica [utilizator]

  Ponta poate fi acuzat de raspindire de informatii false cu caracter calomnios in mass media ceea ce se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 6 ani.
  • -3 (11 voturi)    
   cum ar fi ? (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:45)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

   'nu vine nici o criza'
   'nu facem acord cu fmi' .
   chiar si :
   'sau furat milioane de voturi'


   astea se incadreaza in ce zici tu ?
   • +1 (5 voturi)    
    Nu se incadreaza ca nu sunt calomnioase (Joi, 14 noiembrie 2013, 23:28)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    'nu vine nici o criza'
    'nu facem acord cu fmi' .

    nu se pot incadra la raspindire de informatii false deoarece:

    1) la data la care au fost facute nu era sigur 100% ca va veni criza in Romania sau vom face acord cu FMI.

    2) informatiile respective nu au caracter calomnios la adresa unei persoane.
    • +1 (1 vot)    
     nu e asa : (Vineri, 15 noiembrie 2013, 9:06)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     1. la data aia , ceilalti efrau siguri , tariceanu (ala care era prim ministru) spunea ca vine criza .. deci e dezinformare si raspandire de informatii false , de la cel mai inalt nivel .
    • 0 (0 voturi)    
     cont. (Vineri, 15 noiembrie 2013, 9:08)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     2. alea 2 nu , dar a treia are .
     si cat despre calomnioase ... sunt multe altele pe care le-a facut ... 2 mici exemple , cele mai mediatizate .. 'tiganca imputita' , 'gaozar' .
    • 0 (2 voturi)    
     Pai, s-o punem p-aia cu agentul (Vineri, 15 noiembrie 2013, 17:23)

     dbdb [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     "Porumbacu-Porumboiu"! ca se califica 100% ca informatie falsa cu caracter calomnios la adresa unui adversar politic.
     • 0 (0 voturi)    
      Amice (Luni, 25 noiembrie 2013, 22:13)

      dan63 [utilizator] i-a raspuns lui dbdb

      antonescu CHIAR A FOST PORUMBACU!
 • -9 (15 voturi)    
  Daca nu aveti timp (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:22)

  aniod [utilizator]

  Avand in vedere ca motivarea acestei tranzactii va rapeste ff mult timp si energie, pentru treburile tarii evident nu mai aveti vlaga; deci poate va ganditi sa va retrageti la ferma. Astfel ati face mai credibil si intregul proces de achizitie.
 • -6 (18 voturi)    
  DEMISIA! (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:22)

  GRANDFATHER [anonim]

  Presedintele Germaniei a trebuit sa-si dea demisia pentru mult mai putin!
  Christian Wulff este acuzat de faptul că ar fi acceptat să îi fie plătite câteva facturi de hotel din München, în anul 2008, în timpul festivalului Oktoberfest şi alte câteva cheltuieli de la un hotel din insula Sylt în anul 2007, de către producătorul de film David Groenewold, care era interesat ca președintele să pună presiuni asupra unor companii germane.
  Wulff, de 54 de ani, care a fost preşedinte timp de doi ani, este primul şef de stat german aflat vreodată în banca acuzaților, notează BBC.
  Dacă Wulff şi Groenewold vor fi declaraţi vinovaţi, vor fi condamnaţi la trei ani de închisoare sau la plata unei amenzi penale. Wulff a pierdut totul în această afacere, în special cariera politica şi pe soţia sa, de care s-a separat în ianuarie 2013!
  • +8 (12 voturi)    
   ei na? (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:27)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

   pai daca tot esti informat zi-ne si de plagiatorul neamt, parca ministru de externe era, care si-a dat demisia cand cu plagiatul. sau plagiatu e ok pt tine?
   • 0 (6 voturi)    
    e foarte ok . (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:46)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui gigel de luxembourg

    deci nu o sa dai minus , daca zic ca trebuie amandoi sa isi dea demisia urgent !
    • +1 (3 voturi)    
     tarziu (Vineri, 15 noiembrie 2013, 7:31)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     ai zis tarziu, tu doar despre basescu balacaresti pe aici. basescu,ca orice om politic, are si el bube in cap, daaaar, daaar, comparandu-l cu antonescu, ponta, vanghelie, soava, oprisan, nastase si lista e luuuunga, omul este un sfant. ce poti sa-i imputi? ca ce? ca si-a cumparat un teren agricol in valoare de 300k de euro cu credit? ha ha ha, bai, familia Soava si familia Ponta numai in ultimul an au facut peste 6 milioane de euro din bani publici prin firmele de avocatura ale mamelor. asa ca, te rog eu, scuteste-ne de atitudinea asta de lup moralist, stim cu totii ca nici basescu nu e usa de biserica dar daca ar disparea basescu ar ramane doar leprele astea din USL care nu au facut si nu vor face nimic altceva decat sa fure.
  • 0 (2 voturi)    
   pe aceeasi logica (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:47)

   Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

   ar trebui ca 90% din parlamentari sa dispara deja, in frunte cu prea cinstitu' si bine-facatorul guvern pontist...hai incolonarea, ma tem ca si Pontache e in fruntea listei nu de alta dar tot n-a explicat cine a platiti ultima vizita in US si mai ales, de ce .

   Ca de altfel si pe alea de prin china , tanganica sau pe unde s-o mai fi umblat el.
  • +2 (2 voturi)    
   Mai citeste! (Joi, 14 noiembrie 2013, 20:52)

   DePourcelis [utilizator] i-a raspuns lui GRANDFATHER

   Uite ce scriu cei de la Latrina 3

   Procesul în cazul fostului preşedinte german Christian Wulff, acuzat de trafic de influenţă, a fost deschis joi la Hanovra (est), fiind prima dată când un fost şef de stat din Germania este chemat în faţa justiţiei, informează AFP.

   În total, 22 de zile de audiere, eşalonate până în aprilie 2014, au fost programate şi peste patruzeci de martori vor fi chemaţi la bară pentru a stabili dacă Wulff a profitat în mod neîntemeiat de generozitatea unui prieten, producător de film, care i-a achitat nota de plată la un hotel şi o vizită la sărbătoarea berii de la Munchen reprezentând suma de 700 de euro.

   ''Nu este o zi uşoară. Sper să înlătur toate acuzaţiile la adresa mea, deoarece m-am comportat întotdeauna în mod corespunzător'', a declarat Wulff presei în faţa Palatului de Justiţie.

   Christian Wulff a fost nevoit să-şi dea demisia în februarie 2011, după ce imunitatea sa a fost ridicată de către justiţie, care anchetează mai multe fapte litigioase.

   Primele informaţii dezvăluite de presă se refereau la un împrumut în condiţii deosebit de favorabile acordat pentru o achiziţie imobiliară pe vremea când Wulff era ministru-preşedinte al landului Saxonia Inferioară (2003-2010). Dezvăluirile s-au intensificat apoi în legătură invitaţii, privilegiile şi alte cadouri al căror destinatar ar fi fost Wulff.

   În cele din urmă, justiţia n-a putut să reţină decât invitaţia de la Munchen şi îi propusese lui Wulff un aranjament amiabil, cu condiţia recunoaşterii culpabilităţii şi a achitării unei amenzi de 20.000 de euro. Dar Wulff, care într-un timp era o stea în ascensiune a conservatorilor Angelei Merkel şi se vehicula că ar fi chiar un potenţial succesor al cancelarului, a respins această ofertă, preferând să-şi apere onoarea în cadrul unui proces public.
   • -3 (3 voturi)    
    Am citit! (Joi, 14 noiembrie 2013, 21:43)

    GRANDFATHER [anonim] i-a raspuns lui DePourcelis

    Dar nu am vrut sa "citez" A3! Sursele straine si mai ales germane mi s-au parut mai corecte si mai putin influientate de patripriuri politice! Desi daca si presedintele Germaniei a fost prins cu degetele in borcanul cu miere, inseamna ca nici nemti nu mai sunt ce-au fost odata!
 • -3 (7 voturi)    
  NU TE CRED, BA! (Joi, 14 noiembrie 2013, 21:07)

  U_swamp [utilizator]

  O fi Ponta mincinos, dar nici cu nasul din suflet nu mi-e rusine!
  • +1 (5 voturi)    
   gogule (Joi, 14 noiembrie 2013, 22:22)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui U_swamp

   o expresie originala ai putea sa folosesti ?
   • 0 (6 voturi)    
    Ca "gogule"? (Vineri, 15 noiembrie 2013, 0:06)

    dbdb [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

    asta e destul de originala?!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by