Liderul grupului PSD de la Senat, Ilie Sarbu, a declarat luni ca situatia senatorului PSD Nicolae Badalau va fi discutata in cadrul partidului. "Sunt luati oameni, cand de la PSD, cand de la PNL. Trebuie sa vedem daca sunt argumente, daca sunt dovezi", a declarat Sarbu. La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea sustine ca Nicolae Badalau este "un om serios pe care il cunoaste de foarte multi ani".

"Sper din toata inima sa nu fie implicat si sa fie o confuzie, sa fie informatii eronate, sper sa nu fie. Il cunosc pe Badalau de ani zile si este un om foarte serios", a declarat Liviu Dragnea la Parlament.

Intrebat de jurnalisti despre cazul senatorului Badalau, premierul Victor Ponta a declarat ca intai trebuie sa vada acuzatiile si apoi se vor lua masuri.

  • Victor Ponta: Intai trebuie sa vedem de ce este acuzat si ce a facut, dupa care luam si masuri, dar deocamdata nu stiu nimic. Nu am avut o discutie cu el, daca este in cercetari nu vorbesc cu domnia sa cat e in cercetari, asteptam punctul de vedere al Parchetului sa ne spuna daca este acuzat si de ce".

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca daca DNA solicita retinerea si Senatul va trebui sa dea un vot, atunci social-democratii vor vedea despre ce este vorba si ce acuzatii i se aduc lui Badalau".

  • Ilie Sarbu: E prematur sa ne pronuntam. Asteptam si noi sa vedem cum se deruleaza ancheta. Dupa aceea, vom decide ceea ce va trebui sa decidem. Nu facem niciun fel de rabat. In niciun caz. (...) Sunt lucruri care vin fara voia PSD-ului, fara voia noastra. Nu stiu cat este de implicat, cat de vinovat. Am ajuns sa suspicionam orice dosar care se face din cauza faptului ca se fac foarte multe politice si nici noi nu mai stim ce sa credem. Sunt luati oameni, cand de la PSD, cand de la PNL. Trebuie sa vedem daca sunt argumente, daca sunt dovezi".

Senatorul Niculae Badalau este implicat in dosarul privind activitatea infractionala a peste 100 de societati comerciale romanesti si straine cu un prejudiciu de peste 50 de milioane euro, potrivit unor surse judiciare.