Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, crede ca actuala varianta a proiectului privind exploatarea de la Rosia Montana nu este "votabila" din punct de vedere economic si al avantajului statului roman, informeaza Digi24. Prezenta la audieri in Comisia parlamentara speciale pentru Rosia Montana, ministrul a precizat ca nu si-a informat colegii de cabinet cu privire la aceste aspecte pentru ca nu a fost prezenta la sedinta de Guvern in care s-a decis trimiterea proiectului de lege in Parlament.

Maria GrapiniFoto: Agerpres

Ministrul Grapini a declarat ca varianta de proiect "nu este votabila, cel putin din punct de vedere al eficientei economice si al avantajului statului roman". Ea a precizat ca se refera atat la redeventa, care a fost stabilita la 6%, cat si la participatia statului, de 25%.

Ministrul a explicat si de ce nu a transmis acest mesaj in sedinta de guvern in care s-a decis trimiterea proiectului de lege in Parlament: "Eram plecata, in interes de serviciu, din tara".

Amintim ca la finalul lunii august, dupa ce guvernul din care face parte a adoptat proiectul de lege referitor la Rosia Montana, ministrul Maria Grapini a scris pe contul sau de Facebook: "De ce noi romanii trebuie sa legm mereu din doua rele ???? Proiectul Rosia Montana este clar ca a fost gresit pornit ! Oamenii care ma stiu ,cetatenii din colegiul meu imi cer sa nu votez proiectul de lege pentru inceperea exploatarii ! Ce credeti ca voi face ? .....astept parerea voastra !"

Nota Redactiei: Textul a fost preluat in forma in care a fost publicat pe contul de Facebook al ministrului Maria Grapini

Citeste si: