Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a afirmat luni ca aprecierile liderului PNL despre vizita sa la Rosia Montana sunt o "jignire personala", dupa ce Crin Antonescu afirmase duminica seara ca nu intelege de ce s-a deplasat Zgonea la mina, relateaza Agerpres.

"O consider (declaratia lui Crin Antonescu - n.r.) ca pe o jignire fata de mine personal. Eu am fost muncitor, am facut facultatea la seral si am invatat ca, daca vrei sa ai casca alba pe cap, trebuie sa ii respecti si pe ceilalti care au alte culori la casca. Trebuie sa ii respecti si pe cei care au functii mici. Nu candidez la Rosia Montana, am promis inainte ca PNL sa ia o decizie ca ma voi deplasa acolo din respect fata de oamenii din acea zona", a afirmat Zgonea, la Palatul Parlamentului, dupa o intrevedere cu presedintele Parlamentului din Muntenegru, Ranko Krivokapic.

Valeriu Zgonea a mai precizat ca "prefera" sa creada ca presedintele Senatului a fost eronat sfatuit.

"Am un profund respect fata de Crin Antonescu, inainte de a fi presedintele PNL, si ma leaga fata de domnia sa mai mult decat o colegialitate. Prefer sa cred ca a fost eronat sfatuit (...) Nu a fost nicio intentie a mea sa ironizez sau sa jignesc pe cineva sau sa spun ca proiectul Rosia Montana este doar un proiect politic. Este si un proiect politic care a cazut in bratele noastre, ale social democratilor, si pe care trebuie sa il rezolvam ascultand ambele parti", a spus Zgonea.

Crin Antonescu: Nu am jignit pe nimeni

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat, in replica, ca nu a jignit pe nimeni cu afirmatia sa privind deplasarea lui Valeriu Zgonea la Rosia Montana, cu atat mai putin pe aceasta.

"Nu am jignit pe nimeni, cu atat mai putin pe domnul Zgonea, care este un bun coleg si un om de care ma leaga o relatie amicala de ani de zile, dar ceea ce considera domnul Zgonea ca trebuie sa faca, si nu comentez eu, nu mi se aplica automat mie. Si am spus ce parere am eu despre ce as avea eu de cautat sau nu la Rosia Montana. (...) Nu am spus ca Valeriu Zgonea a mers acolo dupa voturi, eu am comentat nefavorabil recomandarea domnului Zgonea pentru mine de a ma duce acolo pentru voturi. E o diferenta", a spus Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca este deranjat de indemnurile PSD de a merge la Rosia Montana, el a spus ca nu este deranjat, dar nu vede rostul unei astfel de deplasari.

"Nu sunt deranjat, pentru ca este o activitate in care trebuie sa inveti sa te deranjezi greu, in sensul de a nu fi deranjat de o remarca sau alta. Nu vad rostul, cu alte cuvinte cine doreste sa mearga, merge, dar merge acolo nu pentru a-i spune lui Crin Antonescu sa mearga si el, ca atunci cheltuim prea multi bani. In rest, eu mi-am spus punctul de vedere fara sa jignesc pe nimeni si nu ma deranjeaza oricat de tare s-ar dezvolta calatoriile pe Rosia Montana ale altora", a spus Antonescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a mai explicat ca nu le-a impus niciodata parlamentarilor liberali sa mearga sau sa nu mearga la Rosia Montana.

"Este o decizie care le apartine, e o decizie care se ia la nivelul comisiei, nu este treaba mea ca lider de partid. Nu le-am impus nici sa mearga, nici sa nu mearga", a sustinut Antonescu.