Senatorul liberal de Bihor Cristian Bodea spune ca "vina pentru scandalul Rosia Montana" ii apartine premierului Victor Ponta, care "s-a obisnuit sa treaca prin Parlament cu tancul, iar acum s-a izbit de munte", el adaugand ca proiectul este "debil, un avorton al Guvernului", scrie Mediafax.

Senatorul liberal de Bihor Cristian Bodea a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta este vinovat pentru scandalul legat de Rosia Montana, pentru ca "s-a obisnuit sa treaca prin Parlament cu tancul pana "s-a izbit de muntele Rosia Montana, acuzandu-l totodata pe seful Guvernului ca nu conduce responsabil, ca "se imprastie intre dorintele de a fi si premier, si deputat, si purtator de cuvant, si prezidentiabil si ca, in loc sa guverneze, "asa cum spunea Traian Basescu, televizeaza".

"Proiectul Rosia Montana este un proiect debil, un avorton al Guvernului, si ii dau dreptate aici lui Crin Antonescu - nu fac declaratii pentru a-l ridica in slavi sau pentru a-l sustine gratuit pe Antonescu", a afirmat senatorul Cristian Bodea.

Potrivit acestuia, PSD incearca sa acrediteze ideea ca Antonescu s-a razgandit in problema privind Rosia Montana si ca din cauza lui s-au razgandit parlamentarii PNL.

Senatorul liberal a afirmat ca Victor Ponta a actionat in problema Rosia Montana "aruncand responsabilitatea asupra Parlamentului, dupa ce un an intreg l-a desconsiderat, mizand pe controlul asupra parlamentarilor PSD" si pe teama parlamentarilor PNL de a nu provoca litigii in cadrul USL.

"Guvernul, cunoscand ca este un subiect sensibil, avea datoria sa pregateasca populatia pentru acest proiect, si sa ne prezinte si noua, parlamentarilor, macar celor din USL, ce este cu acest proiect. Dar premierul Victor Ponta a preferat sa treaca prin Parlament cu tancul, pe ideea ca am pritocit proiectul in Guvern si l-am aruncat in Parlament, , bazandu-se pe capacitatea lui Ilie Sarbu si a lui Valeriu Zgonea de a tine sub control parlamentarii PSD si pe frica parlamentarilor PNL de a nu se rupe USL. Victor Ponta s-a obisnuit de mult sa treaca prin Parlament cu tancul. I-a iesit pana acum, dar s-a izbit de muntele Rosia Montana", a spus senatorul Cristian Bodea.

In opinia acestuia, vina pentru scandalul referitor la Rosia Montana ii apartine premierului Victor Ponta, deoarece nu a procedat "responsabil", nu a explicat proiectul nici parlamentarilor, nici cetatenilor.

"Din pacate, observam la domnul Ponta un discurs de prezidentiabil. El ca premier trebuie sa ne vorbeasca despre economie, despre locuri de munca si investitii, dar cand vad cat de ocupat este in dueluri prezidentiale, sa dea replica Elenei Udrea si lui Traian Basescu, eu ce sa mai cred?", a spus senatorul liberal.

Acesta a adaugat, de asemenea, ca are "un avertisment" pentru PSD, respectiv sa nu creada ca vor fi vesnici si "vor sta mereu pe 40%".

"Exista riscul ca oamenii vor vedea ca Victor Ponta nu e cu nimic mai bun decat Traian Basescu si vor incepe sa cada cum au cazut pe vremuri PNTCD, PDL mai recent, si chiar si PSD-ul lui Adrian Nastase", a conchis senatorul PNL de Bihor.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca isi doreste ca atat la nivelul PSD, cat si al USL, decizia politica in privinta proiectului Rosia Montana sa fie luata dupa dezbaterea parlamentara, opinand ca "nu are sens" sa fie anuntata o decizie politica inaintea discutiilor.