Presedintele Traian Basescu a acuzat cabinetul condus de Victor Ponta de "proasta guvernare". "Daca vrem o emblema a neputintei venim pe autostrada Nadlac - Arad si vedem ce inseamna proasta guvernare", a spus seful statului, dupa ce a vizitat santierul tronsonului de autostrada Arad - Nadlac la Nod Pecica, la Kilometrul 12, judetul Arad.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o etichetare pe care o fac fara retinere. Aici nici macar nu punem problema de cine stie ce efort bugetar, discutam de bani europeni", a continuat el.

"Am fost pe cele doua tronsoane (Nadlac - Pecica, Pecica - Arad). E o expresie a neputintei ce se intampla aici, nu se intampla nimic", a continuat seful statului.

Contractul Nadlac - Pecica a fost suspendat in noiembrie 2012 si nu s-a stabilit inca un nou constructor, a spus Basescu, aratand ca lucrarile pe tronsonul Pecica - Arad au fost suspendate in iulie 2013, dupa ce constructorul a intrat in insolventa. Presedintele a sustinut insa ca intrarea in insolventa nu inseamna neaparat si oprirea activitatii, exemplificind cu cazul Hidroelectrica.

"Daca nu te finanteaza bancile, finanteza guvernul pentru ca isi ia banii de la UE", a sugerat el, exprimandu-si regretul ca lucrarile sunt oprite in sezonul de activitate in constructii, respectiv vara.

"Este inadmisibil modul cum se stabilesc prioritatile. Uitam ca vara lucreaza constructorii si ne ocupam de alte trasnai iar pe de alta parte marim taxele contribuabilului si aici avem miliarde ingropate care nu se valorifica", a spus acesta.

"Sunt aici pentru ca trebuie tras un semnal de alarma despre intrarea in niste bune practici cand e vorba de decizii ale guvernului", a precizat Traian Basescu, caracterizand drept inadmisibila reducerea bugetului Ministerului Transporturilor cu 200 de milioane de euro.

El a notat ca tronsonul Arad - Pecica este gata in proportie de 80% iar pe tronsonul Pecica - Nadlac exista zone in care s-a turnat asfalt. In plus, pare sa existe si "o problema de proiectare in jurul Nadlacului", in conditiile in care aproximativ 8.000 de hectare de exploatatii agricole au ramas fara drum de acces.

"Asta e emblema neputintei noastre, exact pe la locul de intrare in Romania, Guvernul Romaniei spune nu pot mai mult de atat. Trag un semnal de alarma catre guvern sa se trezeasca", a continuat Traian Basescu, precizand ca a facut poze atat din elicopter cat si din masina, pe care le va trimite "celor interesati" si care "poate un stiu ce e pe autostrada Nadlac - Arad".

Intrebat de ziaristi daca suspecteaza existenta unui sabotaj la nivel politic, Traian Basescu a raspuns: "Nu-i suspectati de sabotaj, suspectati-i de altceva, de proata guvernare, de incapacitate de a stabili prioritatile", adaugand: "Daca nu au fost interese, prostie a fost sigur".