Fostul senator Mircea Andrei si-a dat demisia din functia de presedinte al organizatiei judetene PDL Arges si din partid, nu inainte insa de a exclude din PDL 21 de primari. Presa locala noteaza ca demisia si excluderile au venit in week-end-ul in care presedintele Traian Basescu a vizitat acest judet si ca primarii s-ar putea inscrie in Miscarea Populara. Avand in vedere ca au fost exclusi din PDL, primarii nu risca sa-si piarda mandatul, dupa cum scrie Ziarul de Arges.

"Mi-am formulat demisia din PDL, dar nu dau declaratii pe acest subiect, intrucat formalizarea demersului dureaza, exista o procedura de inregistrare a hartiilor, exista o hotarare a CCJ (Consiliul de Coordonare Judetean - n.r.). Miercuri voi avea o declaratie de pozitie", a declarat luni, pentru Agerpres, Mircea Andrei. Intrebat daca ia in calcul inscrierea in Miscarea Populara, acesta a precizat ca nu are in acest moment o alta optiune politica.

Mircea Andrei a confirmat, totodata, ca 21 de primari ai PDL au fost exclusi din partid.

"Intr-adevar, au fost exclusi, intrucat si-au depus demisiile din toate functiile politice si exista in astfel de situatii un articol din Statutul PDL aplicabil in astfel de cazuri. Demisia mea a intervenit la finalul sedintei", a sustinut acesta.

Ziarul de Arges scrie ca "totul a pornit de la intentia lui Vasile Blaga de a-l numi interimar pe singurul parlamentar PDL de Arges, Catalin Teodorescu, la conducerea organizatiei municipale".

Potrivit sursei citate, Mircea Andrei l-ar fi amenintat pe Blaga ca va pleca din partid impreuna cu toti primarii. Astfel, in consiliul de coordonare s-a votat excluderea lor, pentru ca, daca ar fi demisionat, primarii ar fi intrat sub incidenta legii migratiei alesilor locali si si-ar fi pierdut functiile, noteaza Ziarul de Arges.

UPDATE 1 Conducerea centrala a PDL a decis luni dizolvarea Biroului Permanent Judetean al Organizatiei democrat-liberale de Arges si numirea ca presedinte interimar a deputatului Catalin Teodorescu. Vicepresedintele PDL, Marian Jean Marinescu a declarat ca nu stie nimic despre deciziile privind excluderea din partid a 21 de primari ."Ce spune dansul (Mircea Andrei - n.r.), deocamdata pe vorbe, nu cred ca poate fi luat in calcul', a declarat Marinescu, citat de agentia Agerpres.

Excluderile din partid ale primariilor PD-L nu au fost validate de Biroul National al PD-L ci doar demisia lui Mircea Andrei. BP al PDL a trimis situatia celor 21 de primari catre Comisia de Etica si Arbitraj. Practic primarii care au cerut sa fie exclusi din partid vor ramane in partid neputand sa migreze catre o alta formatiune.

"Comisia de Statut, Etica si Litigii urmeaza sa verifice legalitatea deciziilor luate de catre Consiliul de Coordonare Judeteana care a hotarat excluderea unor membri ai PDL din organizatia Arges", se arata intr-un comunicat de presa al conducerii PDL.

UPDATE 2 Presedintele Traian Basescu a negat orice implicare in situatia excluderilor de la Arges.

  • Traian Basescu: "Va dau cuvantul meu de onoare ca nu am invitat niciun primar PDL sa vina in Miscarea Populara. Nicio legatura nu am avut cu ce s-a intamplat la Arges dupa ce am fost eu ieri. Habar nu am avut ca se intampla. Orice primar, orice om care a fost acolo poate sa confirme ca nu am invitat pe nimeni sa plece din PDL. Mai mult decat atat, au fost foarte multi parlamentari pe care i-am invitat sa ramana in PDL. Deci fabulatia cu "a fost Basescu la Arges si au plecat primarii", nu.... Cautati motivele in alta parte.