Senatorul UDMR Olosz Gergely renunta la mandatul sau de parlamentar, motivandu-si gestul ca urmare a unei campanii de compromitere derulate impotriva sa, in ultima perioada, relateaza Agerpres.

Olosz Gergely a facut anuntul renuntarii sale la mandatul de senator, luni, in plenul Senatului.

Plnul Senatului a adoptat o hotarare prin care postul de senator al lui Olosz Gergely a fost declarat vacant, ca urmare a demisiei acestui parlamentar ales in Colegiul uninominal 15 - Covasna.

Presedintele de sedinta, Cristian Dumitrescu, si-a exprimat regretul ca Olosz Gergely a demisionat din Senat si ca este obligat sa dea citire 'unei astfel de hotarari'.

Potrivit unui comunicat al UDMR, senatorul de Covasna a explicat ca demisioneaza din cauza campaniei de compromitere purtate impotriva sa in ultima perioada, "o campanie prin care se urmareste de fapt compromiterea Uniunii".

''In ultimele saptamani si luni, a inceput o campanie la nivel national impotriva UDMR si a persoanei mele, in legatura cu o investitie din judetul Covasna. Sunt atacat pentru ca fac ceea ce m-au insarcinat sa fac locuitorii din acea zona, sa cream industrie si locuri de munca. In realitate, cei care ma ataca nu vor sa loveasca in mine, ci urmaresc sa faca rau UDMR. Din acest motiv, dupa o profunda cumpanire, am hotarat sa demisionez astazi, renuntand la mandatul de senator. Sunt convins ca procedand astfel limpezesc situatia. Uniunea nu va mai putea fi atacata pentru ca unui senator al ei i se aduce acuzatia ca si-a dorit sa creeze locuri de munca'', le-a comunicat Olosz Gergely colegilor sai parlamentari, potrivit sursei citate.

El a adaugat ca i-a informat de decizia sa pe presedintele Uniunii, pe presedintele organizatiei judetene si pe liderul grupului parlamentar, si ca s-a intalnit cu primarii localitatilor din circumscriptia sa electorala, carora le-a adus la cunostinta situatia creata si motivele deciziei luate.

Potrivit comunicatului, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat ca Olosz Gergely i-a adus la cunostinta ca doreste sa renunte la mandatul sau.

''I-am ascultat argumentele si le-am acceptat. Sunt de acord cu afirmatia ca atacurile impotriva sa tintesc si UDMR, aducand prejudicii Uniunii. De aceea, aprob decizia pe care a luat-o. In ultimii ani, Olosz Gergely a facut mult pentru prosperitatea economica a zonei Covasna, pentru a atrage acolo noi investitori, pentru crearea de locuri de munca. Intentia sa este de a continua aceasta activitate de acum inainte in calitate de om de afaceri, iar eu ii doresc mult succes in aceste eforturi'', a spus Kelemen Hunor.