Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre Miscarea Populara

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 9 aprilie 2013, 10:22 Actualitate | Politic


Sebastian Lazaroiu
Foto: HotNews.ro
Fundatia Miscarea Populara s-a lansat oficial, duminica, 7 aprilie, are un lider oficial si un parinte spiritual plus perspectiva de a deveni partid politic. Ce rol va juca pe viitor Traian Basescu in dezvoltarea acestui ONG? Cum a fost ales sociologul Marian Preda presedinte si cine sunt ceilalti lideri? Ce actiuni concrete pregateste Fundatia pe termen scurt si mediu? Care vor fi relatiile Miscarii Populare cu celelalte formatiuini de dreapta: PDL, Forta Civica si Noua Republica? Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, unul din membrii fondatori ai Miscarii, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.
 • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 • Nu adresati mai mult de doua intrebari
 • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4706 vizualizari

 • Argumente (Marţi, 9 aprilie 2013, 10:53)

  Buerebista [utilizator]

  Toate dezideratele enuntate de ,,Miscarea Populara" le-au clamat de-a lungul timpului toate partidele politice.
  Noutatea ar fi ca aceasta Fundatie sa le puna in practica.
  Va rog sa argumentati modalitatile prin care organizatia pe care o reprezentati isi va concretiza platforma politica in timp util.

  Multumesc
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:05)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Buerebista

   In primul rand trebuie pornit de la premisa ca vorbim de o fundatie si nu un partid politic. E adevarat ca Fundatia are obiective politice si se refere la teme politice. Fundatia nu are mijloacele unui partid politic.

   Fundatia va fi in primul rand o masina de selectat oameni valorosi (potentiali lideri) si idei valoroase. Totul insa citit prin grila valorilor si principiilor de centru-dreapta. Acesta e cadrul de la care pornim.

   Apoi acesti oameni trebuie implicati in marile dezbateri nationale. Vorbim in principal de:

   1. reforma constitutionala
   2. legea sanatatii
   3. legea electorala
   4. reorganizarea administrativ teritoriala

   Sunt obiective care tin de modernizarea statului roman.

   Curand va fi lansat spre dezbatere programul. Nu e ceva prefabricat. E doar o problematizare la care speram sa contribuie toti cei 5000 de aderenti de pana acum.
 • Ajutor (Marţi, 9 aprilie 2013, 10:53)

  Marius Ogrean [utilizator]

  Cum putem ajuta Miscarea Populara sa devina relevanta?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:07)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marius Ogrean

   Puteti ajuta daca ne veti furniza idei si solutii la temele mari ale societatii si daca deveniti vectori activi in promovarea acestora.
 • credibilitate (Marţi, 9 aprilie 2013, 10:58)

  zone [utilizator]

  Care poate fi credibilitatea acestei miscari, cand patronul ei - Traian Basescu - este cunoscut prin numeroasele "reevaluari", lipsa oricaror scrupule sau princpii (cel mai recent exemplu - sacrificarea lui Daniel Morar).
  Nu uitati ca nu suntem privitorii Antenei 3 si suntem cei care am militat in vara pentru apararea statului de drept si apararea justitiei, asa ca va rog, nu incercati sa ne prostiti cum a facut presedintele in recenta conferinta de presa in care "aplica legile Romaniei".
  Sa va detaliez ce greata imi provoaca mesajul acestei miscari dupa spectacolul ridicol de prostire oferit de presedinte?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:13)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui zone

   Cum a fost sacrificat Daniel Morar? A fost numit judecator la CCR. Nu fara acordul sau. Despre ce vorbim?

   Daca in vara ati militat pentru apararea statului de drept si apararea justitiei acum de ce nu o faceti? Credeti ca un stat de drept functioneaza cu un Parchet afectat de provizorat de un an de zile? Un stat de drept functioneaza cu 1, 2 sau 3 oameni? Si daca nu sunt acei 1,2,3 oameni se prabuseste statul de drept? In general dictaturile depind de un grup mic de oameni. In democratie sunt esentiale institutiile. Eu tot am speranta ca dupa 23 de ani vom invata cu totii asta. In orice caz e clar ca Fundatia Miscarea Populara trebuie sa isi asume si aceasta misiune de explicare: de ce sunt institutiile mai importante decat oamenii?
 • credeti ca..... (Marţi, 9 aprilie 2013, 11:09)

  translativus [utilizator]

  ....Miscarea Populara transformata in partid, daca nu isi propune desfintarea acestui sistem politic perfid, va reusi sa nu dezamageasca prin imposibilitatea realizarii promisiunilor din cauza aceluiasi sistem politic stufos, ineficient, corupt si corupator ?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:46)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui translativus

   Fundatia Miscarea Populara nu se poate metamorfoza pur si simplu intr-un partid politic.

   Daca la un moment dat va exista o masa critica pentru constituirea unui partid politic se va intampla asta. Dar Fundatia va exista in continuare. Nu membrii fondatori ai unei Fundatii decid sprijinul pentru o forta politica cu acelasi nume.
 • Credibilitate - firul ierbii? O mişcare nouă? (Marţi, 9 aprilie 2013, 11:21)

  333 [utilizator]

  Reiau tema credibilităţii:-

  1. Cum puteţi declara că această mişcare ar fi una de la firul ierbii, care să reuşească să adune oamenii activi şi antrepreneuriali de valoare scârbiţi de actuala clasă politică şi îngrijoraţi de soarta României, când această mişcare este condusă de Preşedintele statului (în funcţie) şi de foşti miniştri (e.g. Lăzăroiu, Diaconescu) care nu au reuşit să convingă acest electoral-ţintă până acum, dimpotrivă?

  2. De ce s-ar lăsa convinşi de oameni ca Băsescu, Lăzăroiu, Diaconescu, care NU au mâncat capitalismul pe pâine construind afaceri de succes de la zero care să nu facă afaceri cu statul/ să nu activeze în zona politică tocmai aceştia din urmă (electoratul-ţintă)?

  Mulţumesc.
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:21)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui 333

   1. Fundatia nu este condusa de Presedintele Romaniei si nici de consilieri. Noi am avut aceasta initiativa la ideea Presedintelui. Suntem un grup de membri fondatori nu liderii Fundatiei. Programul Fundatiei si activitatile ei depind in mod esential de feed-back-ul primit de la aderenti. Cele mai importante sunt ideile si implicarea aderentilor. Noi putem sa spunem orice. Daca nu exista un raspuns activ al societatii, la firul ierbii, cum spuneti, demersul devine irelevant. Dar deja exista acest raspuns deci eu sunt incrrezator.
   2. Noi am dori sa mobilizam prin aceasta Fundatie clasa mijlocie. Nu doar antreprenorii. AIci intra medici, profesori, avocati, etc. Toti cei care au idei si solutii din domeniul lor de expertiza care pot duce la atingerea obiectivelor de modernizare a Romaniei. Alaturi de noi, ca membri fondatori, sunt si alti oameni care nu au mai avut pana acum tangenta cu politica: Marian Preda, Georgeta Condur, Elenina Nicut, Radu Borza. Sunt oameni reprezentativi pentru cei despre care vorbeam mai sus. Dar sunt convins ca si in teritoriu vom gasi acest tip de oameni.
 • Consilierului prezidential : (Marţi, 9 aprilie 2013, 11:35)

  mirceaenache-horia [utilizator]

  Care sunt criteriile de selectie ( banuind ca nu acceptati pe oricine ) a viitorilor reprezentanti locali a
  M.P. ?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:23)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mirceaenache-horia

   Sunt in principal patru criterii:
   -competenta
   -integritate
   - disponibilitate pentru actiune voluntara
   - promovarea valorilor asumate
 • Dreapta (Marţi, 9 aprilie 2013, 11:40)

  HP [utilizator]

  Ce rezultate si activitati in mediul privat au fondatorii acestei miscari ?

  Ce va face sa credeti ca cei care nu s-au prezentat la vot in iarna ar fi automat de dreapta ?

  Iar daca sunt si de centru, si de stanga, cum va asteptati sa-i atrageti ? Facand iar o ciorba ideologica cu vesnicul "centru" in denumire - care nu inseamna absolut nimic ?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:27)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui HP

   Aveti deja referinte despre membri fondatori.

   http://www.miscareapopulara.eu/membri-fondatori/

   Marian Preda a modernizat Facultatea de Sociologie. Elenina Nicut este un avocat de succes. Radu Borza a construit Dexonline. Georgeta Condur este jurnalist, realizator de emisiuni.

   Eu nu pot decat sa sper ca toti cei care au absentat de la vot isi doresc modernizarea Romaniei si ca vor sa si contribuie la asta.

   In general clasa mijlocie este mai apropiata de valorile de centru-dreapta.
 • 1. Sprijin media/ 2. Sprijin popular (Marţi, 9 aprilie 2013, 11:55)

  eAlex [utilizator]

  1. Sprijin media.
  Credeti ca mass-media vor sprijini fundatia MP astfel incat sa poate castiga notorietatea de care are nevoie pentru a deveni o voce cu influenta in spatiul public?
  2. Sprijin popular
  Miscarea Populara a starnit mai mult sau mai putin entuziasm decat Initiativa de Centru-Dreapta sau Blogary? Personalitatea Presedintelui are un aport important asupra imaginii MP dar va fi aceasta suficienta pentru a castiga sprijin popular intr-o Romanie dominata de mesaje ostile acestuia?
  Succes!
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:42)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui eAlex

   1. Nu prea ne putem baza pe mass-media centrale. Imi dau seama de asta. Pe de o parte multe sunt afiliate unor grupuri politice, altele pur simplu sunt orientate pe audienta adusa de cancan, nu pe dezbateri serioase. Mizam mai mult pe media locale si pe mediul online care a devenit mult mai influent decat acum patru ani.

   2. Cei care inca mai cred in obiectivele promovate de Traian Basescu ar trebui sa se regaseasca in programul Fundatiei. Pentru ca obiectivele Fundatiei sunt cele pe care Presedintele le-a sustinut si in primul si in al doilea mandat.
 • 2 intrebari (Marţi, 9 aprilie 2013, 12:03)

  [utilizator] [utilizator]

  1.În momentul când au sosit în Betania, Lazăr era mort și îngropat de patru zile. Marta, una din surorile lui Lazăr, l-a întâmpinat pe Iisus și i-a spus: "Dacă ai fi fost aici, fratele meu n-ar fi murit", dar Iisus a asigurat-o că fratele ei va învia și a spus:
  "Eu sunt învierea și viața. Cel ce crede în mine, chiar dacă va muri, va trăi. Și oricine trăiește și crede în mine în veci nu va muri. Crezi tu aceasta?"
  Apoi Iisus a spus: "Nu ți-am spus că dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu?" Așa că au ridicat piatra. Iisus și-a ridicat ochii în sus și a zis:
  "Tată, îți mulțumesc că m-ai ascultat. Eu știam că întotdeauna mă asculți, dar am zis așa pentru mulțimea care stă aici, ca să creadă că tu m-ai trimis."
  După ce a spus aceasta, Iisus a strigat cu voce tare: "Lazăre, vino afară!" Mortul a ieșit, cu mâinile și picioarele legate cu fâșii de pânză și cu fața înfășurată cu o maramă. Iisus le-a spus lor: "Dezlegați-l și lăsați-l să meargă."

  Intrebare:
  Daca ar fi sa facem o paralela intre dreapta romaneasca si Lazar, cu cine poate fi asemuit Iisus in toata povestea asta cu Miscarea Populara?

  2.Sunt indecis ( politic) si destul de satul de toate promisiunile facute de-a lungul anilor de clasa politica.
  O clasa politica suficienta , care intotdeauna se reinventeaza si se trezeste dimineata nepatata si imaculata.
  Cum ati putea convinge un blazat ca maine sa participe la Miscarea Populara?
  Dati-mi macar 3 argumente puternice care s ama faca sa ader la aceasta Miscare.

  Multumesc.
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:01)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui [utilizator]

   Trei argumente:

   1. Avem nevoie de fete noi si de oameni credibili. Asta incercam sa promovam.
   2. Blazarea nu poate rezolva niciodata lucrurile. Mai ales cand exista pericolul real al distrugerii a ceea ce cu greu s a construit in ultimii ani.
   3. Aveti incredere ca Fundatia nu e construita pentru o persoana anume, ci pentru a promova idei si valori. In acest moment acest circuit este blocat. Valorile si ideile nu mai circula in Romania. Deciziile se bazeaza pe interesele mediocrilor.
 • Importanta (Marţi, 9 aprilie 2013, 12:12)

  RaM10 [utilizator]

  Domnule Lazaroiu,
  Ca sa va adresez următoarele 2 întrebări doresc sa intru în contextul evenimentelor desfășurate în ultima perioada: precizez ca sunt unul din mulții cetățeni ai acestei tari îngrijorați cu se petrece în Romania începând cu luna mai anul trecut -cu atentatul continuu și neîntrerupt asupra justiției și statului de drept și terminând cu demisia lui Daniel Morar.
  Forța civica este 0(zero) la ora aceasta în Romania, nici un ONG nu servește cu adevarat interesele cetățeanului roman, ci interese obscure ale politicienilor și unor grupuri de interese. Va întreb:
  1. cum poate aceasta fundație sa fie "vocea" și "voința" cetățeanului roman?
  2. care va fi structura teritoriala de organizare?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:39)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui RaM10

   1. Fundatia are obiective politice. Si asta incearca sa faca: sa reprezinte vocea celor dezamagiti de actuala clasa politica de la USL la PDL. Pentru asta selectam oameni valorosi si idei valoroase. Ii aducem in marile dezbateri din Romania unde, deocamdata, nu vedem decat politicieni si interesele lor. Cred ca este cu atat mai legitim demersul cu cat o putere ultramajoritara ameninta si pune presiuni asupra instituiilor. In Parlament opozitia este firava si de multe ori in intelegere subterana cu Puterea. Deci speranta nu poate veni decat din societatea civila. Altfel, mai stam patru ani pana la viitoarele alegeri parlamentare si ii sanctionam pe toti. Dar mi-e teama ca pana atunci vom avea o alta Romania. Care n-o sa ne placa. Si va fi prea tarziu.

   2. Vor fi filiale la nivelul fiecarui judet.
 • Moralitate (Marţi, 9 aprilie 2013, 12:18)

  Garett [utilizator]

  Cat de morala este o "miscare populara" intemeiata si "populata" de consilieri ai unui presedinte in functie in conditiile cerintelor constitutionale privind echidistanta acestuia? Nu considerati ca ar fi fost normal ca inainte de a va aventura in aceasta actiune sa demisionati din functiile de consilieri?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:33)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Garett

   Consilierii Presedintelui, ca orice cetatean, au dreptul sa fie membri de partid.Aici nu e cazul pentru ca Miscarea Populara nu e partid.

   Ce spuneti e "morala" de Antena3.
 • FAPTE, NU VORBE!!! DEZAMAGIRE... (Marţi, 9 aprilie 2013, 12:37)

  Johanis [utilizator]

  Va salut.
  Sunteti multumit de startul miscarii populare? Oare nu trebuia aleasa conducerea acestei miscari dupa ce coagulati macar 10.000 de romani scarbiti de politica ultimilor 23 de ani? Nu era normal ca acestia sa-si aleaga liderii? Oare nu trebuia sa porneasca aceasta miscare, accelerat, sub forma de revolta populara? Va ganditi oare ca liderii acestei miscari nu sunt destul de revoltati de ceea ce se intampla cu tara lor? Pai nici n-au cum venind tot din mediul politicienilor si bugetarilor. Mult succes!
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:31)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Johanis

   O fundatie se organizeaza altfel decat un partid. Am spus si mai sus. Nu vorbim de liderii FMP, vorbim de membri fondatori. Noi am avut initiativa. Au aparut grupuri de sustinere in toata tara si in diaspora ceea ce cred ca este incurajator. Procesul de selectie abia incepe. Cred ca e un start bun pentru cele doua saptamani care au trecut de cand a aparut ideea. Iar obiectivele Fundatiei sunt pe termen lung si foarte lung asa ca nu putem vorbi de criza de timp sau altceva.
 • Presedintie (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:06)

  Marius Ogrean [utilizator]

  Sebastian Lazaroiu presedinte?

  Mi-ar placea mult.
 • Cum va explicati numarul foarte mic de intrebari? (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:13)

  finutza [utilizator]

  Fiindca evenimentul de azi a fost anuntat din timp... Sa fi scazut interesul pentru omul Sebastian Lazaroiu? Pentru ideile lui? Pentru pozitia lui?
 • Se poate, sau nu??? (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:18)

  Johanis [utilizator]

  Am speranta sincera ca FMP va reprezenta acel ceva care ne va determina sa speram iarasi la un viitor decent al copiilor nostri, la o sansa a acestora de trai intr-o tara normala. Atata timp cat invatamantul si sanatatea sunt sistematic distruse (de 23 de ani), un parinte normal la cap nu-si mai poate dori decat sa construiasca un viitor pentru copiii sai, cat mai departe de Romania. Dureros.
  Sper, de fapt, ca aceasta miscare se doreste a fi, o revolta a romanilor care au stat deoparte, care n-au vrut sa se murdareasca, dar care sperau sa se intample ceva care sa merite, ceva sa readuca speranta. A romanilor care sunt pe picioarele lor, a romanilor care s-au saturat sa asiste la distrugerea Romaniei lor. A romanilor care nu mai suporta sa care in spate milioane de bugetari.
  Daca dupa 23 de ani de imbacseala politica, intr-o tara in care se bat partidele pe oameni politici semianalfabeti de genul Piedone, aceasta miscare initiata de catre dvs apare in media cu lozinci de genul "fapte, nu vorbe" e mare pacat. Nu mai vorbim de conotatia penala a componentelor acestei lozinci demodate. Pacat, mare pacat.
  Cu stima,
  I.D.
 • Filiale Diaspora (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:21)

  jeanot [utilizator]

  Cum se pot organiza concret filialele din Diaspora ?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:49)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui jeanot

   Daca exista grupuri de initiativa in diaspora si, din cate stiu, exista deja, atunci vor intra in procesul de selectie foarte curand. Nu e nicio diferenta fata de organizarea filialelor din Romania.
 • :) (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:28)

  Analfabet [utilizator]

  O fundatie in care doar se discuta nu e buna de nimic.
  Un grup de reactie ar fi mai potrivit. Partide avem destule in Parlament.
  Are fundatia ca obiective scoaterea in strada a oamenilor de cate ori este nevoie pentru sustinerea ideilor?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:51)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Analfabet

   Nu cred ca solutia este scoaterea oamenilor in strada. Exista numeroase moduri prin care oamenii isi pot face auzita vocea. Fundatia trebuie sa devina amplificatorul acestor voci. Daca exista argumente pentru o pozitie sau alta, daca exista idei sunt convins ca ele pot influenta deciziile majore pentru tara.
 • PDL (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:55)

  Marius Ogrean [utilizator]

  Cum poate colabora Miscarea Populara cu PDL?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:03)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marius Ogrean

   Fundatia Miscarea Populara se poate implica in curatarea si reformarea PDL daca exista vreo nevoie de genul asta. Ultima Conventie nu mi-a dat impresia asta. Dar, cine stie, poate in timp PDL va simti nevoia unei deschideri catre societate.
 • Intrebare (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:01)

  Crop [utilizator]

  Unde ma inscriu in Miscarea Populara?
  • r (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:05)

   Sebastian Lazaroiu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Crop

   formularul de adeziune il gasiti pe www.miscareapopulara.eu
 • organizare (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:05)

  RaM10 [utilizator]

  1. Ce modalitate concreta va avea fundatia in promovarea unor legi si actiuni de modernizare a institutiilor in afara de cea "online", astfel incat sa serveasca interesele legitime ale cetateanului?
  2. Permite actuala legislatie unei organizatii civice sa promoveze si sa "influenteze" justificat deciziile din Parlament?
 • Cine poate fi aderent (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:09)

  jeanot [utilizator]

  Personal cred ca baza FMP trebuie constituita din oameni ca nu au fost membri de partid .
  Cum putem verifica acest lucru ?
 • caracter (Marţi, 9 aprilie 2013, 18:43)

  quijote [utilizator]

  Am vazut ca printre criteriile de promovare a oamenilor nu figureaza CARACTER. Ori tara are nevoie de caractere. Poate a fost o scapare puteti sa dati explicatii suplimentare referitor la CRITERII.
 • Aceeasi Marie! (Marţi, 9 aprilie 2013, 19:52)

  Garett [utilizator]

  "Raspunzandu-mi" in felul in care ati gasit de cuvinta sa o faceti, cu referiri la "morala antena 3" n-ati facut decat sa confirmati ca urmati fix aceleasi principii ca alte "tinere sperante" ale dreptei: "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Deci, nimic nou sub soare, doar aceeasi ciorba reincalzita iar si iar dar lipsita de continut!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by