Conducerea PNL a hotarat marti infiintarea unei comisii interne privind regionalizarea, care va fi condusa de prim-vicepresedintele liberalilor, Klaus Iohannis. Comisia PNL are ca scop realizarea unui punct de vedere pe tema regionalizarii care va fi transmis conducerii USL. Din comisia interna fac parte Romeo Stavarache, Marian Petrache si Sorin Frunzaverde. Reamintim ca la nivel guvernamental lucreaza o alta comisie, condusa de ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea (PSD).

Decizia a fost luat in urma unei sedinte a conducerii PNL cu presedintii consililor judetene, primarii de municipii si ministrii liberali.

Intre PSD si PNL au existat cateva contre pe tema regionalizarii. Ultima a aparut dupa ce Klaus Iohannis a recunoscut ca a intrat in PNL pentru a deveni viitorul guvernator al unei regiuni cu capitala la Sibiu, iar ministrul Energiei, Constantin Nita (PSD) l-a acuzat ca a facut un troc politic si a cerut ca Brasovul sa fie capitala aceslei regiuni.

La inceputul lunii februarie, o alta disputa s-a consumat intre Liviu Dragnea (PSD) si Sorin Frunzaverde (PNL), dupa ce liberalul a facut public un proiect de regionalizare respins de Dragnea.