Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca va participa la sedinta de plen reunit de marti in care presedintele Traian Basescu se va adresa Parlamentului, adaugand ca, daca presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu va lua parte la sedinta, atunci "cineva trebuie sa si munceasca", transmite Mediafax.

Intrebat daca va participa la sedinta Parlamentului in care presedintele Traian Basescu isi va prezenta mesajul pe teme europene, in conditiile in care presedintele Senatului, Crin Antonescu, a spus ca nu va fi prezent, Zgonea a raspuns: "Pai daca domnul presedinte Antonescu pleaca, cine conduce sedinta? Si daca toti vicepresedintii de la PSD ar pleca, cine ar conduce sedinta?".

"Trebuie sa fie un vinovat de serviciu. Nu v-ati obisnuit ca eu sunt vinovatul de serviciu? Cineva trebuie sa si munceasca", a adaugat Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca parlamentarii PSD vor decide daca participa la sedinta de plen reunit in care presedintele Traian Basescu isi va prezenta mesajul pe teme europene si a aratat ca opiniile sunt impartite printre social-democrati.

"Grupurile decid. Avem o discutie si cu presedintele Ponta si la Camera, si la Senat. Opiniile sunt impartite. O parte sunt pentru pastrarea relatiei institutionale cu Traian Basescu, nu vad oportunitatea discutiei de genul acesta. Cealalta parte vrea sa aratam ca suntem un Parlament responsabil, atat de responsabil incat sa venim in fiecare zi la serviciu atunci cand suntem obligati", a spus Zgonea.

Intrebat care este optiunea sa, Zgonea a precizat: "Eu am fost ales presedintele Camerei sa vin la munca".

Intrebat de un ziarist cum comenteaza declaratia lui Valeriu Zgonea (PSD), Puiu Hasotti a raspuns: "E un gest politic, si gestul politic e tot o munca".

Presedintele Traian Basescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marti, de ora 15:00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului. Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat luni ca nu va fi prezent la sedinta, considerand ca Basescu e un presedinte ilegitim, motiv pentru care nu i se pare de cuviinta sa-l intampine si sa-l asculte, ca parlamentar.