Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a dorit sa comenteze, luni, decizia liderului Partidului Conservator (PC) Dan Voiculescu de a demisiona din Senat. Liberalul a precizat ca nu judeca o decizie individuala. Ulterior, liderul liberal a precizat ca decizia l-a surprins.

"E decizia domniei sale, e dreptul fiecaruia dintre noi sa decidem asupra unor chestiuni care ne privesc si nu am niciun comentariu. Nu judec eu o decizie individuala", a declarat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

Antonescu a precizat, in calitate de presedinte al Senatului, ca nu e prima demisie a unui coleg senator si nici ultima.

"Nu am comentarii de facut, este dreptul fiecaruia dintre noi de a lua astfel de decizii, e o decizie care m-a surprins si pe mine. [...] Nu vad din punct de vedere politic nimic de comentat, decat ca inregistram demisia unui senator, nu e prima demisie din istoria Senatului, probabil ca nu e nici ultima", a spus Antonescu, citata de Mediafax.

Dan Voiculescu (PC) si-a anuntat, luni dupa-amiaza, de la tribuna Senatului, demisia din Parlament. Dan Voiculescu are programat un nou termen in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe data de 31 ianuarie.

Dosarul de coruptie al lui Voiculescu a fost repartizat aceluiasi complet de judecata care l-a condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii". La urmatorul termen, cel de joi, liderul PC poate cere o noua amanare si intoarcerea dosarului la o instanta inferioara (Tribunalul Bucuresti), in conditiile in care nu mai ocupa o functie de demnitar. Voiculescu a mai demisionat o data din Senat, in 2012, mutare cu care a obtinut o aminare de aproape jumatate de an a judecarii dosarului sau de coruptie.