Discursul lui Crin Antonescu de Ziua Unirii: O natiune are ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste destinul sau. In 1859, destinul fusese proiectat altfel de marile puteri
"In ianuarie 1859 nu s-au unit doar Principatele Romane ci s-au unit elite, aspiratii, entuziasme. Marile momente istorice sunt facute de natiuni si de conducatori care intr-adevar isi reprezinta natiunile. Avem doua astfel de momente care au marcat-o, care au intregit-o si nu este intamplator ca marile momente sunt cele doua Uniri, de la 1859 si 1918. Lectia Unirii este nu doar aceea ca atunci cand conducatorii isi reprezinta natiunea, ii reprezinta aspiratiile si sunt urmati de popor si reusesc. Lectia Unirii din 1859 este si aceea ca o natiune are ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste destinul ei. Atunci, in 1859, destinul fusese proiectat altfel de marile puteri, de marii diplomati ai vremii. S-a auzit cuvantul si vointa poporului exprimat de lideri puternici, curajosi, devotati, si istoria lumii s-a schimbat odata cu vointa nationala'', a spus Crin Antonescu, citat de Agerpres.
El a aratat ca ''astazi, mai mult ca oricand'', este nevoie de forta, incredere, devotament, solidaritate pentru anii care urmeaza: ''Cel mai bun lucru in aceste zile festive, cand ne inchinam la memoria marilor inaintasi, este sa ne propunem ca, in fiecare zi, fie si cu o mica parte din gandul si fapta noastra, oriunde ne aflam, sa mai facem unirea tuturor energiilor, sperantelor si aspiratiilor acestei natiuni. Imi doresc si va doresc puterea si credinta de a fi impreuna toti romanii in anii ce urmeaza", a declarat presedintele Senatului.
La finalul discursului, Crin Antonescu le-a urat "La multi ani" tuturor romanilor si iesenilor, pentru o Romania puternica.
In lipsa presedintelui Traian Basescu, care nu a participat la manifestarile prilejuite de Unirea Principatelor Romane, presedintele Senatului, Crin Antonescu a fost cel care a primit onorul militar.

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
''Cel mai bun lucru in aceste zile festive, cand ne inchinam la memoria marilor inaintasi,...."
Cata ipocrizie !!!
1. In 1859 erau niste tineri romani din diaspora care credeau in aceleasi valori ca si guvernantii.
2. Alexandru Ioan Cuza era in legatura cu acesti tineri (multi dintre ei masoni) care au stiut sa negocieze, sa convinga si sa lupte pentru noul stat.
3. In Europa era un imparat, pe nume Napoleao al-3-lea care dorea sa extinda influenta Frantei in fata celorlalte puteri si, ca urmare a sprijinit ulterior aceasta propunere: Un domn pentru 2 tari.
Dragi USL-amisti, voi ce aveti din toate astea:
Diaspora?
Vreun lider din Occident?
Vreo miscare puternica in Vest care sa va sustina?
Baliverne de Cacarau si minciuna prin denaturare si omitere a factorilor importanti din istorie...de catre un...istoric prieten cu un cioban.
Hai Sictir!
PS. Ciudat ca nu am aflat cine i-a scris discursul. La cat e de adormit, probabil i-l repeta de 2 saptamani. Si in 2 saptamani se putea afla CINE.
onorul militar, ti-e greu, dar incearca totusi! Numai asa
vei ntelege ca esti la distanta de ani lumina fata de
"portretul"unui presedinte apt, dorit, iubit si respectat !