Presedintele Traian Basescu nu va participa in cursul zilei de joi la ceremoniile organizate la Iasi si la Focsani pentru sarbatorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane, a precizat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

"Presedintele confirma ca nu va participa in cursul zilei de maine la ceremoniile organizate la Iasi si la Focsani, ocazionate de aniversarea Unirii Principatelor Romane", a afirmat purtatorul de cuvant al presedintelui Train Basescu.

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au fost invitati sa participe, joi, la Focsani, la manifestarile prilejuite de implinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane, care vor incepe la ora 15.00, cu un concert sustinut de fanfara militara.

Miercuri, PNL a anuntat ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, va participa joi la manifestarile organizate la Iasi.

In 8 ianuarie, Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a precizat ca premierul Victor Ponta si-a confirmat prezenta la manifestarile din 24 Ianuarie de la Iasi. Primaria urma sa adreseze o invitatie la manifestari si presedintelui Traian Basescu.

Anul trecut, seful statului a venit la Iasi pe 24 ianuarie, el fiind huiduit si fluierat pe tot parcusul discursului, care a durat aproximativ cinci minute. Dupa discurs, Basescu a depus o coroana la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemenea huiduit.