Comisia permanenta pentru statutul deputatilor si senatorilor a adoptat, luni seara, raport cu amendamente la proiectul de modificare a statutului parlamentarilor, mentinand, intre altele, prevederea privind cazarea celor fara domiciliu in Bucuresti si judetul Ilfov, potrivit Agerpres.

Comisia permanenta pentru statutul deputatilor si senatorilor a adoptat, luni seara, raport cu amendamente la proiectul de modificare a statutului parlamentarilor, mentinand, intre altele, prevederea privind cazarea celor fara domiciliu in Bucuresti si judetul Ilfov.

In raportul comisiei din forma initiatorilor s-a pastrat, printre altele, prevederea legata de asigurarea unei sume forfetare de minim jumatate din indemnizatia lunara bruta a unui deputat sau senator pentru asigurarea cheltuielilor de cazare in cazul parlamentarilor care nu au domiciliu in Bucuresti si judetul Ilfov.

Potrivit raportului, prevederea referitoare la cazare are urmatoarea formulare: 'Deputatilor si senatorilor care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov li se acorda lunar, pe durata mandatului, pe baza de declaratie pe proprie raspundere care reprezinta document justificativ, o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in municipiul Bucuresti. Cuantumul sumei este stabilit prin hotararea Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere, in functie de resursele bugetare, dar nu mai putin de jumatate din indemnizatia bruta a deputatului, respectiv a senatorului'.

In cadrul comisiei s-a convenit, totodata, constituirea unui colectiv format din parlamentari din comisiile de specialitate si experti ai unor institutii precum ANI sau Parchet in vederea elaborarii unei definitii agreate la standarde europene in ceea ce priveste conflictul de interese privitor la deputati si senatori.

Raportul comisiei de statut urmeaza sa fie inaintat plenului reunit al Parlamentului spre dezbatere si adoptare in cadrul unei sedinte programata pentru marti la ora 11,00.