Noul Parlament al Romaniei, rezultat in urma alegerilor din 9 decembrie 2012, isi incepe activitatea in aceasta saptamana. Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor se reunesc, luni, de la ora 13:00, pentru a convoca sesiunea extraordinara a Parlamentului, scrie Agerpres.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, declara vineri ca pe 22 ianuarie cele doua Camere ale Parlamentului vor avea sedinte de plen separate pentru adoptarea bugetelor proprii.

Executivul va adopta miercuri bugetul pe anul 2013, urmand ca joi sa fie trimis in Parlament.

"Ne dorim ca joi sa trimitem bugetul la Parlament. Miercuri adoptam bugetul (in Guvern - n.r.)", a declarat vineri vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, la o intalnire informala cu reprezentanti ai sindicatelor.

Saptamana trecuta, chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) anunta ca cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni in sedinta comuna, intr-o sesiune extraordinara. Potrivit acestuia, pe ordinea de zi a sedintei comune se vor afla proiectul de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor, validarea presedintelui CNA, Laura Georgescu, ordonanta privind majorarea cu 4% a pensiilor si bugetele Camerei Deputatilor si Senatului.