Propuneri de modificare a statutului deputatilor si senatorilor: Procurorii trebuie sa trimita probe Parlamentului in cazurile in care cer ridicarea imunitatii
In cazul in care este respinsa o cerere de retinere a unui parlamentar, procurorul care a facut cererea spoate intra in discutia Consiliului Superior al Magistraturii. "Hotararea prin care Camera constata ca nu exista temei pentru retinere va fi comunicata de indata si CSM pentru a se lua masurile care se impun", prevede draftul de modificare al Statutului.
Forma finala a proiectului va fi analizata si asumata vineri de catre liderii de grup urmand sa devina initiativa legislativa si sa intre procedura parlamentara
In septembrie 2012 Camera Deputatilor a respins solicitarile de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre. De asemenea, in decembrie 2012, Camera Deputatilor a respins cererea de ridicare a imunitatii deputatului Ion Stan.
Totodata, hotararile Camerei Deputatilor si Senatului pot fi atacate la Curtea Constitutionala.
In iunie 2012 parlamentarii USL au depus si votat o initiativa legislativa care elimina atributiile Curtii Constitutionale de a se pronunta pe constitutionalitatea hotararilor Parlamentului. Proiectul de lege a creeat un adevarat scandal, PDL contestand la CCR proiectul de lege.
Proiectul de lege fiind blocat la CCR, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta care prevedea faptul ca hotararile Parlamentului nu mai puteau fi contestate la CCR. Ordonanta a fost vehement contestata atat de reprezentantii PDL cat si de presa si societatea civila si a fost nevoie de presiunile oficialilor europeni pentru retragerea acesteia .
ERATA: Articolul initial (care citeaza Mediafax) arata, dintr-o eroare de documentare, ca draftul cu modificari la statutul deputatilor si senatorilor ar fi continut o prevedere noua conform careia Hotararile Parlamentului privind imunitatea parlamentara devin definitive si executorii. In realitate, articolul acesta face deja parte din Legea statutul deputatilor si senatorilor (articolul 25), iar draftul cu modificari prevede abrogarea acestui articol.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
O decizie a instantei se executa nu se discuta in parlament. Parlamentul nu are puterea de a da hotarari asupra aplicarii legii. Numai justitia are aceste puteri.
E simplu:
Parlamentul face legi
Justitia urmareste aplicarea legilor
La fel se intampla si cu Parlamentul European, cel mai probabil, de acolo s-au inspirat.
Citeste aici:
http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_11337/Imunitatea-parlamentara-adevaruri-si-neadevaruri.html
Alta este sparla: respingerea actiunii de cercetare penala cu totul!!! Adica parlamentu isi da puterea de a CLASA dosarele definitiv!!!
Cum?
Pana acum daca un parlamentar fura un covrig de pilda, procurorul cerea ridicarea imunitatii ca sa-l poata trimite in judecata. Daca nu era aprobata ridicarea imunitatii, procurorul trebuia sa astepte pana la sfarsitul mandatului, cand respectivul pierdea imunitatea, daca nu era reales.
Acum vor sa "claseze" cazul de-a dreptul, decizia parlamentului nu are termen de valabilitate, nu expira ca mandatul, care e valabil doar pana la alegerile urmatoare.
Cu alte cuvinte o hotarare a parlamentului de neridicare a imunitatii echivaleaza practic cu o sentinta de nevinovat fara drept de apel. Hotararea este"definitiva, executorie si obligatorie".
Pentru totdeauna! Pentru ca nu poate fi atacata, deci schimbata devine un fel de imunitate permanenta pentru speta respectiva. Parlamentarul nu mai poate fi anchetat pentru fapta de nimeni niciodata! Deci nu poate nici trimis in judecata.
Opinii si/sau voturi. Atat. Asta inseamna imunitatea - nu posibilitatea de a infaptui acte de coruptie cu impunitate, sau protejat de grupul parlamentar, care are majoritate.
de ce anume le e frica?
dupa asta ce o sa mai urmeze din partea parlamentarilor? pe langa faptul ca va incepe carmaghedon-ul pe sosele, vor prinde curaj si vor veni si cu alte propuneri in avantajul lor, gen imunitate pe viata.
revolutia de catifea a parlamentului continua.
Dorm de nu mai pot de bine , voteaza la foc automat legile ca si gainile cind ciugulesc si deh.. acu trebuie sa se si poata apara in caz ca au furat sa nu fie prinsi .
PARLAMENTUL CIOCOFLENDURILOR
Felix Voiculesuc a vazut ca nu poate scapa de judecata si modifica legea pt a putea sa se ascunda in parlament
Am revenit la ceausism.
Adio UE!
Pt ca, mai mult ca sigur, ea nu este anonima
)))))
1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipop**are dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
6. Poporul trebuie
Nu cumva in art.16 din Constitutie spune altfel ?
"(2) Nimeni nu este mai presus de lege."
Iar aia cu "Ministrul Justitiei raspunde de executarea acestor hotarari", este de-a dreptul hilara... Cu sa puna in aplicare ministrul Justitiei o astfel de hotarare a Parlamentului ? Sa dea ordin procurorilor sa se potoleasca ?
Becali a inceput sa-i molipseasca si pe ceilalti.
Sistemul politic parlamentar nu se desminte si nu cedeaza. "Alesii" vor cu orice chip sa devina stapani si sa domneasca nestingheriti pe spinarile prostimii care i-a votat, in dispret total fata de legile pe care ei insisi le-au adoptat.
Noi sintem prea putini iar uslamisti-s mult prea multi. Bine ca sintem integrati in comunitatea UE. Numai strainatatea mai poate apara Romania de ea insasi.
HEI..........dl. presedinte,...dizolvati acest parlament antidemocratic....va promitem ...vom iesi la vot, nu se va mai repeta situatia din 9 dec '12.
Prin păstrarea imunităţii, deputatul social-democrat reales pentru al treilea mandat la scrutinul din 9 decembrie, a scăpat de arestul preventiv, solicitare făcută de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie."
Desteptule!
Propunem organizarea unei iesiri masive in strada in data de 26 ianuarie. Locul? Oriunde se poate... in centrul oraselor din toata tara - toata lumea sa iasa in strada si sa blocheze traficul.
Pentru Bucuresti - ne vom aduna la inceput in Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, incepand cu ora 9:00, sambata dimineata, 26 ianuarie... vrem sa inconjuram Casa Poporului cu un lant uman care sa ceara demisia actualului Parlament si reducerea numarului de parlamentari conform referendumului din 2009.
In celelalte orase din tara locul de intalnire este primaria. Aceeasi ora 9:00, sambata dimineata, 26 ianuarie.
Vrem sa vina la protest oameni normali, oameni care muncesc cinstit si care pana acum nu si-au facut auzita vocea. Muncitori, ingineri, profesori, medici, soferi, agricultori, oricine isi castiga painea corect si vrea sa schimbe tara in care traieste. Tineri, batrani, copii... Sa ne strangem cu totii! Nu vrem sa vedem printre noi sefi de sindicat sau membri ai galeriilor de fotbal. Nu trebuie sa mai lasam astfel de initiative sa ne fie "furate" si indreptate spre alte scopuri ascunse sau spre violenta!
Va fi o manifestare a bunului simt! O manifestare pasnica! Vom striga impotriva politicienilor de orice culoare politica, pentru a le aduce aminte ca ei trebuie sa lucreze pentru NOI, pentru ca NOI i-am adus pe functiile actuale si tot NOI ii putem demite cand vrem.Pentru a le arata ca suntem puternici!
Haideti sa ne facem auziti pe 26 ianuarie, incepand cu ora 9:00, in toata tara!
Impreuna putem sa reusim! Va rugam sa dati mai departe anuntul catre toti cunoscutii!
Multumim!