Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca numirea sefilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) de catre premier este "o decizie corecta'': ''Specificul acestei activitati este de natura sa-l indreptateasca pe primul ministru ca, impreuna cu ministrul de resort, sa decida cand si cum, in orice moment, fiind vorba de demnitari cu rang de secretar de stat sau subsecretar de stat, sa rezolve urgent orice problema atunci cand apare", a afirmat Stroe, citat de Agerpres.

Radu Stroe a precizat ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre aceasta schimbare si s-a cazut de acord in legatura cu aceasta solutie, ca fiind cea mai buna, avand in vedere ca DGIPI este o institutie care se ocupa cu elemente care tin de siguranta nationala.

Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI devine Departament, iar sefii sai sunt numiti direct de premier, nu de ministrul de Interne ca pana acum. Masura este cuprinsa in OUG privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale la articolul 22. "DGIPI din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor se reorganizeaza ca departament in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a primului-ministru", se arata in ordonanta.