Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Bruxelles, ca se va gandi "in avion" daca va convoca Parlamentul pentru 19 decembrie, intrucat isi doreste sa fie o data cat mai apropiata, "pentru ca institutiile sa poata fi rapid puse se picioare".

"Imediat ce se publica rezultatul alegerilor, convoc parlamentul, iar convocarea trebuie sa tina cont de un element esential: nu pot suprapune functionarea a doua parlamente. Actualul parlament isi termina mandatul pe 19. In avion o sa ma gandesc daca voi convoca pentru 19 la ora 13... Vreau sa fie cat mai apropiat, pentru ca institutiile sa poata fi rapid puse se picioare," a spus Basescu in finalul declaratiei facute la finalul summit-ului de iarna de la Bruxelles.

Biroul Electoral Central a transmis, vineri, la Monitorul Oficial, spre publicare, procesele verbale privind rezultatele finale ale alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din 9 decembrie 2012, potrivit unui comunicat BEC citat de Agerpres.

Administratia Prezidentiala a informat, marti, ca presedintele Traian Basescu va convoca Parlamentul Romaniei si va anunta programul de consultari pentru desemnarea prim-ministrului care sa formeze viitorul guvern, imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.