Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca liberalii isi doresc ca viitorul parlament si guvern sa fie instalate pana la Craciun, in conditiile in care "orice intarziere sau complicare a calendarului" nu ar folosi nimanui.

"Speram inca o data ca toate aceste lucruri se vor petrece normal si repede. Nu exista niciun motiv care sa un permita incheierea acestui an cu un parlament si cu un guvern investit", a spus el, intr-o conferinta in care a prezentat bilantul PNL la aceste alegeri.

El si-a rugat colegii "sa ramana prin preajma pentru ca pe masura ce vom avansa in acest calendar si discutiile cu premierul in legatura cu structura viitorului guvern vor avansa biroul politic central si consiliul national vor fi convocate pentru a putea finaliza in interiorul fiecarui partid procesul de asumare a unor ministere si de desemnare a unor persoane pe posturile de ministri si secretari de stat".

Crin Antonescu a recunoscut ca in randurile PNL "exista foarte mari rezerve fata de o cooptare a UDMR la guvernare, dar exista toate deschiderea pentru ca raporturile politice din UDMR si USL sa fie deschise si, acolo unde e nevoie, in interesul general sau al partidelor, sa existe discutii pe orice subiect".

In ceea ce priveste alegerile, PNL a obtinut 150 de parlamentari, 101 mandate de deputat si 49 de senator, respectiv circa 25% din numarul de deputati si 28% din numarul de senatori.

"Este cel mai mare rezultat obtinut de PNL la niste alegeri dupa 1990, dupa 1938, 37, un rezultat care consacra definitiv PNL ca un partid mare in sens sociologic", a afirmat Crin Antonescu, care a precizat ca si-a atins obiectivul fixat la congresul din 2010, cand a castigat presedintia partidului, respectiv ca "PNL sa devina marele partid de dreapta de pe scena politica romaneasca".

Prin acest vot, PNL a devenit primul partid din Transilvania, a notat liderul liberalilor.