Premierul Victor Ponta a declarat ca prefera sa fie prudent in a avansa posibilitatea unei majorari salariale pentru bugetari anul viitor, amintind ca Executivul se afla inca in proces de restituire a sumelor din salarii taiate in urma cu doi ani. Primul ministru mai spune si ca volumul investitiilor straine directe va fi anul acesta mai mic sau identic cu cel inregistrat in 2011, de 1,9 miliarde de euro, potrivit Agerpres. In schimb, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, promite ca anul viitor pensiile vor fi indexate, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru persoanele cu pensii mai mici de 1.000 de lei, iar din luna martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrica in cazul persoanelor cu venituri reduse. Mariana Campeanu a facut aceste declaratii la Deva, cu ocazia lansarii candidaturii sale pentru un mandat de senator in Colegiul Deva-Hunedoara-Hateg-Tinutul Padurenilor din partea USL.

Intrebat la Antena 3 daca intentioneaza ca in bugetul pe anul viitor sa fie prevazute si cresteri salariale, premierul a raspuns ca prefera sa fie prudent din acest punct de vedere: "Cu salariile in 2013, atat timp cat am reusit restituirea a ceea ce s-a taiat in 2010, as fi mai degraba prudent sa vorbesc de cresteri salariale", potrivit Mediafax.

Primul ministru mai spune ca volumul investitiilor straine directe va fi anul acesta mai mic sau identic cu cel inregistrat in 2011, de 1,9 miliarde de euro: "Nu am inca o valoare exacta pentru 2012, dar situatia e foarte rea. Valoarea va fi mai mica sau undeva egala cu 2011, ceea ce e foarte putin".

El a aratat insa ca Romania este intr-o zona geostrategica buna si si-a exprimat speranta ca, in urmatoarea perioada, tara noastra va atrage investitii in domeniul energiei: "Nu intamplator OMV si Exxon au spus foarte clar, anul viitor un miliard de euro investesc doar ei. Ganditi-va ca toate investitiile straine in 2011 au fost 1.8, deci un miliard investeste Exxon cu OMV. Sunt investitii sigure, ca sa spun asa."

Primul ministru a mentionat existenta unor investitii ale companiilor Samsung, Pirelli, Ford. In privinta Nuclearelectrica SA, el a spus ca un grup chinez vrea sa finanteze 40% din costul investitiei necesare pentru reactoarele III si IV.

  • Mariana Campeanu la lansarea candidaturii: Pensii, medicamente compensate 90% si masa calda pentru elevi

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, si-a lansat sambata candidatura pentru un mandat de senator (din partea USL) in Colegiul Deva-Hunedoara-Hateg-Tinutul Padurenilor. Mariana Campeanu a promis, cu acest prilej, ca in 2013 pensiile vor indexate, medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru persoanele cu pensii mai mici de 1.000 de lei, iar din luna martie va fi introdus un ajutor pentru energie electrica in cazul persoanelor cu venituri reduse.

"Incepand cu 2013, dupa multi ani, pensiile vor fi indexate, iar medicamentele vor fi compensate cu 90% pentru cei care au pensii sub 1.000 de lei. Se va introduce din luna martie, anul viitor, si un ajutor pentru energie electrica, pentru persoanele vulnerabile, pentru ca stiti ca de la anul se liberalizeaza pretul la energie", a afirmat ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a adaugat ca USL si-a propus o majorare a indemnizatiilor pentru veteranii de razboi si ca in urmatorii patru ani elevii sa beneficieze de o masa calda in scoli: "Ne-am propus ca in urmatorii patru ani toti copiii nostri sa aiba la pranz o masa calda, asigurata in scoli. Nu i-am uitat nici pe veterani si eu sper chiar ca pana la sfarsitul acestui an sa creasca ajutorul anual, de la 200 la 260 de lei, pentru ca, din pacate, au ramas foarte putini si trebuie sa-i ajutam sa iasa din iarna".

In discursul rostit in sala mare a casei de cultura din Deva, Mariana Campeanu a scos in evidenta faptul ca intre prioritatile USL se numara crearea de locuri de munca, o parte dintre acestea urmand sa fie dezvoltate prin continuarea programului de constructie a mai multor hidrocentrale pe raul Strei.

Ministrul Mariana Campeanu a mai aratat ca in perioada guvernarii USL a crescut indemnizatia pentru copii, au fost reintregite salariile, s-au redeschis spitale si au fost create conditiile pentru rezolvarea problemelor aparute in ceea ce priveste grupele de munca speciale.

Candidatul USL pentru Colegiul senatorial Deva-Carjiti-Hateg i-a indemnat pe participanti sa nu se lase "pacaliti si inselati" de celelalte partide si aliante: "Sunt convinsa ca nu sunteti oameni care sa va lasati usor pacaliti si inselati, nici de schimbarea culorilor, nici de schimbarea denumirii, de la PD, la USP, la ARD. Eu cred ca este simplu: Ardeti-i, sa le arda toti fulgii, sa nu mai ramana nimic de ei! Cred, de asemenea, ca nu va lasati inselati nici de promisiuni desarte, de cei care promit zeci de mii de euro, de cei care spun ca sunt buni si cinstiti si altii sunt ciocoii, cand la ei s-au adunat toate scursurile, de la toate partidele."

Lansarea candidatilor USL pentru Colegiul senatorial Deva-Hunedoara-Hateg-Tinutul Padurenilor, Mariana Campeanu, si pentru Colegiul de deputati Deva - Carjiti, Bogdan Tampau, a avut loc sambata la casa de cultura din Deva, in prezenta a aproape o mie de oameni si a liderilor locali si judeteni ai PNL, PSD si PC Hunedoara.