In ciuda nemultumirilor, Victor Ponta si Crin Antonescu au reusit sa impuna liderilor de organizatii impartirea candidaturilor pentru parlamentare. PSD va avea 246 de candidati pe listele USL, dintre care 30 vor reveni UNPR, in timp ce PNL va avea 206 candidati, dintre care 21 de colegii eligibile vor reveni conservatorilor, au anuntat liderii USL dupa intalnirea cu sefii organizatiilor, care s-a desfasurat in Delta Dunarii, la Murghiol. De precizat ca in protocolul USL este prevazuta paritatea in ceea ce priveste candidaturile la alegerile parlamentare. Ponderea candidaturilor a fost negociata de catre liderii PSD si PNL inca de saptamana trecuta iar liderii de organizatii au acceptat algoritmul stabilit de catre conducerile celor doua partide.

"Am definitivat negocierile", a declarat sambata liderul PNL, Crin Antonescu, intr-o conferinta comuna cu Victor Ponta si seful PC Daniel Constantin, precizand ca a fost vorba de "o constructie destul de laborioasa".

Victor Ponta a afirmat ca USL a trecut inca o data "cu bine testul solidaritatii si al unitatii".

Acest lucru arata ca "se schimba ceva in Romania, putem fi parteneri onesti, corecti, si putem castiga toti in aceasta alianta si poate castiga Romania", a spus liderul PSD, premierul Ponta. "Colegii de partid s-au lasat greu convinsi" dar in cele din urma "ratiunea, bunul simt si interesul comun au invins", a continuat Victor Ponta, care a precizat ca in comitetul executiv al PSD votul a fost unanim.

La Bucuresti va exista, conform intelegerii initiale, un numar egal de candidati distribuiti intre Alianta de Centru Dreapta si Alianta de Centru Stanga. Din cele 40 de colegii dn Bucuresti alianta PSD-UNPR va avea 20 de candidati iar PNL-PC, 20. Ponta a spus ca USL vrea sa obtina cel putin 35 de mandate din totalul de 40 in Bucuresti.

Totodata, liderii USL si-au asigurat candidaturile pentru parlamentare. Surse participante la discutii au declarat pentru Hotnews.ro Victor Ponta va candida in colegiul nr 6 din Gorj in care a fost ales deputat in legislatura 2008-2012, Crin Antonescu in colegiul nr 11 din sectorul 6 unde este primar apropiatul sau Rares Manescu iar Daniel Constantin va candida pentru un mandat de deputat in Arges.

  • Victor Ponta: "Avem 246 de candidati. Ii cunosc pe cei mai multi dintre ei, dar (...) nu am nominalizat acum candidaturile. La Bucuresti, conform intelegerii noastre initiale, respectata si la primarii, si la Consiliul General, avem un numar egal de candidati, respectiv fiecare - ACD si ACS - sase senatori si 14 deputati. Mai mult insa (...) din cele 40 de mandate din Bucuresti, la o estimare rezonabila, nu hiperoptimista, o sa avem cel putin 35 de parlamentari, ceea ce pentru Bucuresti e o schimbare fundamentala in ultimii 23 de ani" (Mediafax)
  • Crin Antonescu: "Cred ca acesta intelegere - cu un anumit patriotism local, de origine, m-as bucura sa o numim Pactul sau Tratatul de la Murighiol - este un lucru important, a dovedit inca o data coeziunea, capacitatea partidelor din Uniunea Social Liberala de a face si de a duce la bun sfarsit negocieri grele, pentru ca acestea nu sunt negocieri simple si cred ca toate criteriile pe care noi le-am avut in vedere au expresia unei formule rationale, unei formule cu discernamant in care am pornit de la ideea ca este posibil si convingerea ca asa se va intrampla, ca dintr-o asemenea asociere fiecare dintre partidele noastre sa castige si in orice caz, electoral roman, cetatenii romani care vor dori sa voteze sa aiba la-ndemana o varianta solida, o varianta de durata, o varianta coerenta, care sa fie guvernarea Uniunii Social - Liberale" (Mediafax)

Potrivit surselor citate, ramane o problema la Olt, unde exista tensiuni intre organizatia locala a PSD si fostul social-democrat Ioan Toma, care a plecat anul trecut la UNPR. Social democratii nu doresc sa accepte colaborarea pe plan local cu UNPR si

Pe de alta parte, Victor Ponta ar dori sa ofere Partidului Ecologist Roman un numar de zece mandate, dar discutiile vor continua in perioada urmatoare, cand se vor alege de altfel si oamenii care vor candida pe listele USL din partea PSD si UNPR.

Liderul PSD, Victor Ponta a declarat public inaintea intalnirii din Delta ca cei care vor fi nemultumiti de lista candidaturilor risca sa nu mai primeasca nicio functie in partid "Orice fel de nemultumiri la adresa liberalilor, a USL vor fi dezavuate public si persoana publica, daca e nemultumita de USL, inseamna ca nu va candida si nu avea nicio functie in USL", a spus Ponta.

USL s-a reunit la sfarsitul saptamanii, in Delta Dunarii, departe de ochii presei, pentru face imparteala candidaturilor la alegerile parlamentare. Intalnirea s-a desfasurat la Murighiol, uselistii fiind cazati intr-un resort de 4 stele - Puflene Resort.