Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat joi, in cadrul unei conferinte la sediul USL, ca anchetele procurorilor sunt abuzive, iar acestia trebuie sa raspunda penal. El a facut un apel la procurori sa ancheteze si prezenta slaba la vot, care ar putea ridica suspiciuni referitoare la "fapta penala de a opri omul de a merge la vot".

Duvaz a reiterat comparatia pe care a facut-o si presedintele interimar Crin Antonescu miercuri seara, cu colectivizarile din anii '50.

"Este un gest care nu face decat sa dovedeasca cat de independenta este justitia, procuratura, independenta pe care o clameaza Traian Basescu. Nimeni nu este mai presus de lege si procurorii trebuie sa raspunda pentru abuzuri in functie. Sa le fie clar, iar daca au primit ordine in acest sens nu au nicio scuza ca au executat ordine abuzive", a spus el.

"O averizez si pe doamna Kovesi ca raspunderea penala atinge si pe procurori".

"Au fost cazuri de femei luate cu duba si duse la centrul judetean si lasate acolo, toate aceste cazuri vor fi urmarite si sesizate ca abuzuri. Batutul in poarta si intrebatul 'ai fost, n-ai fost la vot este un abuz'", a continuat Duvaz.

Deputatul a precizat ca cele cateva mii de voturi suspectate nu ar schimba nimic la peste 8 milioane si nu pot justifica frauda.

"Frauda in sine este insasi incercarea de a eluda forta acestui vot. Vreau sa ii intreb pe Traian Basescu si Laura Codruta Kovesi, aveti atatia procurori pentru 7 milioane 500 de mii care au votat impotriva lui Traian Basescu?"

Duvaz a afirmat ca solicita procurorilor sa ancheteze si in zonele unde prezenta a fost foarte slaba, pentru ca in aceste cazuri exista "suspciiuni privind fapta penala de a opri omul de a merge la vot".