Premierul Victor Ponta l-a somat, luni, pe presedintele suspendat Traian Basescu sa inceteze imediat cu "declaratiile iresponsabile privind lovituri de stat si incalcari de lege".

"Acum, cand s-a dovedit si e foarte clar pentru toti cei de buna-credinta de pe plan intern si extern ca referendumul a fost corect organizat si a reflectat vointa celor care s-au prezentat la vot, e momentul sa-l somez pe Traian Basescu si cei din jurul sau sa inceteze imediat cu declaratiile iresponsabile privind lovituri de stat si incalcari de lege.Vreau ca Traian Basescu si cei din PDL sa inteleaga ca loviturile de stat nu se dau prin vot popular, nici prin decizii ale Parlamentului sau ale Curtii Constitutionale. Il avertizez public pe Traian Basescu sa nu mai ameninte nici persoane, nici institutii ale statului, nici trusturi media si mai ales sa nu-i mai ameninte pe cei 8,5 milioane de cetateni romani care si-au facut datoria de cetateni si au venit sa voteze intr-un referendum corect organizat si impartial", a declarat Ponta, scrie Agerpres.

Seful Executivului a subliniat ca nu va tolera astfel de "amenintari si abuzuri" si va cere tragerea la raspundere a presedintelui suspendat.

"Ca prim-ministru, il avertizez pe Traian Basescu ca avem toate mijloacele legale si constitutionale sa aparam cetatenii acestei tari si institutiile acestei tari de amenintari si abuzuri din partea lui Traian Basescu. (...) Ii cer lui Traian Basescu sa inteleaga ca Romania nu mai este o mosie a sa (...) si ca vom reactiona in apararea oamenilor care au votat, a institutiilor statului si a principiilor fundamentale", a afirmat premierul.

Victor Ponta a spus ca Traian Basescu se mai reprezinta doar pe sine insusi si ca nu a obtinut la acest referendum nici macar propriul vot.