Fostul premier Emil Boc spune ca nu va vota la referendum, sustinand ca nu doreste sa ia parte la un demers pe care il considera "contrar intereselor tarii" si ca duminica are alte lucruri mai importante de facut, potrivit Mediafax.

"Duminica voi fi in municipiul Cluj-Napoca pentru a ma asigura, ca primar, ca din punct de vedere administrativ totul este respectat, dar ma voi duce si la Rachitele sa imi vizitez mama si voi trata aceasta zi ca pe una obisnuita de duminica. Eu nu ma duc la vot duminica si consider ca am alte lucruri mai importante de facut. PDL a recomandat membrilor si simpatizantilor sa nu mearga la vot duminica, lucru pe care am sa il fac si eu. Consider ca presedintele nu a incalcat Constitutia si nu au fost asigurate conditiile de transparenta astfel incat sa fie evitate furtul si abuzul la acest referendum si nu doresc sa iau parte la un asemenea demers contrar intereselor tarii", a declarat Emil Boc, miercuri, intr-o conferinta de presa.

El a reclamat faptul ca Guvernul Ponta nu a aprobat instalarea de camere video de supraveghere in sectiile de votare.

"Adresez doar o intrebare retorica: oare de ce in 2009 s-a decis sa se amplaseze camere video in sectiile speciale, iar in 2012 nu s-a aprobat acest lucru? Daca se dorea evitarea suspiciunilor de frauda se amplasau camere video. Faptul ca nu s-au luat masurile necesare pentru supravegherea video e un indiciu ca frauda este cea care se pregateste si nu altceva", a a afirmat Boc.

Colegiul Director al PDL a decis, marti, sa indemne alegatorii sa nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, marti, ca neprezentarea la vot la referendum "poate fi mai valoroasa" decat un vot impotriva demiterii sale, el sustinand ca prin aceasta atitudine nu este las, ci actioneaza pentru interesul national.

Presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca filiala judeteana a partidului va instala camere video la intrarea in toate sectiile de votare din judet pentru supravegherea referendumului. Camerele video vor fi instalate pe cheltuiala membrilor filialei.