Presedintele interimar Crin Antonescu si premierul Victor Ponta participa marti seara la mitingul anti-Basescu de la Oradea, informeaza Agerpres. Potrivit estimarilor jandarmeriei, citate de Mediafax, la mitingul organizat de USL in parcarea din Piata Independentei iau parte circa 8.000 de persoane.

UPDATE 2 Crin Antonescu se adreseaza celor prezenti la miting:

  • Impreuna cu acesti oameni, cu V. Ponta, cu D. Constantin, am construit ceva foarte importanta pentru Romania.
  • Am fost impreuna in opozitie si am rezistat atunci cand era mai greu, atunci cand frica ii cuprinsese pe oameni, atunci cand toate parghiile puteriie erau in mana acestei secte fanatice conduse de T. Basescu care lupta si astazi impotriva poporului roman si care se numeste, imi pare rau sa o spun, PDL.
  • Nu mai fac astazi parte din PNL si deci nici din USL  - si probabil ca intr-un fel sau altul nu voi mai face parte niciodata - , dar asta nu inseamna ca nu voi sti si nu voi spune mereu ca am construit ceva trainic impreuna cu acesti oameni.
  • Acesti oameni sunt primarii, presedintii de Consilii Judetene si parlamentarii pe care dumneavoastra i-ati ales si care va reprezinta pe dumneavoastra si sunt alaturi de ei asa cum sunt alaturi de dumneavoastra.
  • Orice presedinte va avea Romania dupa Traian Basescu, acel presedinte, care are obligatia sa ii reprezinte pe toti romanii si sa lucreze in interesul tuturor cetatenilor romani, va trebuie sa lucreze cu Guvernul, cu Parlamentul, cu administratia locala, fie ca ii plac sau nu.
  • De aceea sunt impreuna cu ei pentru ca sunt impreuna cu dumneavoastra.
  • Astazi, ultimele masti au cazut, ultimele minciuni s-au spus.
  • Acum 48 de ore Traian Basescu mintea cu buna stiinta spunand cu gura lui ca trebuie sa vina la vot toti cetatenii Romaniei - adevarat, ca i-ar fi rusine sa se intoarca la Cotroceni la masa verde - adevarat, ca insasi credibilitatea de tara democratica a Romaniei trebuie aparata prin participarea cetatenilor la referendum - adevarat.
  • Dupa nici 48 de ore arunca jos din disperare masca si spune ca nu mai are curajul de a se confrunta cu votul cetatenilor, le spune cetatenilor "Stati acasa, mi-e frica de votul vostru" iar eu vin si va spun "Veniti si votati, orice ati vota".
  • Traian Basescu mai face inca un rau enorm Romaniei, il face pentru multa vreme, il face cu o iresponsabilitate de care nu l-am crezut in stare nici noi, adversarii lui, tipand astazi, cu o saptamana inainte de la alegeri, ca va fi frauda, strigand astazi ca a fost si este o lovitura de stat. El face un rau enorm nu mie, nu lui Ponta, nu celor din Parlament ci acestei tari in intregul ei.
  • Toata lumea in Romania, ca il mai vrea sau nu mai vrea pe Traian Basescu, stie ca o lovitura de stat nu se da cu Parlamentul, nu se da cu hotarari ale CCR , nu se da chemand oamenii la vot, o lovitura de stat se da cu tancurile, se da cu armata, se da incalcand votul oamenilor.
  • Traian Basescu va spune ca daca veniti la vot validati o lovitura de stat. Nu exisat sfarsit mai jalnic pentru un om politic democrat. Imi pare rau pentru Traian Basescu.

UPDATE 1 Victor Ponta a luat cuvantul:

  • Basescu este cel care l-a pus pe Boc si pe ceilalti de la PDL sa taie salariile.
  • Noi am venit de 2 luni si am inceput sa dam inapoi banii.
  • El va spune tot timpul "Nu", dumneavoastra pe 29 trebuie sa spuneti "Da".
  • Basescu a distrus in 2 ani de zile 7000 de locuri de munca, a lasat tinerii absolventi sa fie someri.
  • Basescu si cei ai lui din PDL au distrus toate firmele cinstite din aceasta tara, toate firmele care furnizau locuri de munca, toate firmele care nu cotizau la PDL.
  • Basescu si Elena Udrea spuneau primariilor "Nu puteti accesa fonduri europene decat daca sunteti la PDL".
  • Eu vin si va spun trebuie sa dezvoltam toate orasele. 
  • Spuneti Clujului ca eu voi fi mai cinstit si mai corect pentru Cluj decat a fost Boc.
  • Eu cred ca Romania este o tara buna, este o tara bogata care , dupa 8 ani, in urmatoarele 4 zile isi va recladi viitorul.
  • Romania a fost distrusa de Traian Basescu, un scorpion care a intepat si i-a intepat pe toti cei care i-au fost alaturi, si pe Petre Roman, si pe Victor Ciorbea si pe  Calin-PopescuTariceanu.
  • Eu ca prim ministru voi lupa pentru aceasta tara impreuna cu presedintele Romaniei, presedintele Crin Antonescu.
  • Basescu zicea ca vara asta se poarta alb, eu vin si zic ca vara asta si anul asta se poarta tricolorul Romaniei.
  • Vara asta ne aparam tara pe care el cu Mihai Razvan Ungureanu voiau sa o vanda pentru nimic.

Circa 8.000 de persoane - potrivit estimarilor jandarmilor - din mai multe judete s-au adunat, marti seara, in parcarea din Piata Independentei din Oradea, informeaza Mediafax. Manifestantii poarta pancarte cu numele localitatilor si judetelor de unde provin, cu mesaje precum "DA la referendum", "A mintit, demite-l", "Da-l afara pe Basescu".

La miting mai participa presedintele PC Daniel Constantin, Relu Fenechiu, Ovidiu Silaghi, Ecaterina Andronescu, Dan Motreanu, iar manifestantii fluiera in semn de sustinere, fac zgomot cu vuvuzele si aplauda cand sunt prezentati liderii USL.

Crin Antonescu si Victor Ponta au sosit marti seara in Oradea Cei doi au calatorit impreuna, dar au iesit separat din Aeroportul Oradea, inormeaza Agerpres.

Primul care si-a facut aparitia a fost Crin Antonescu, insotit de membri ai delegatiei. Presedintele interimar nu a facut declaratii, dar le-a adresat multumiri jurnalistilor prezenti, promitand ca va vorbi cu ei in aceasta seara. Dupa 15 minute a iesit si premierul Victor Ponta care la solicitarea jurnalistilor a facut o scurta declaratie de presa.

"Impreuna cu domnul primar Ilie Bolojan, cu prefectul Claudiu Pop si vicepresedintele Consiliului Judetean Kiss Alexandru, alaturi de ministrul Silaghi am vorbit despre cele trei proiecte prioritare ale municipiului Oradea: Aeroportul, soseaua de centura si, acum am aflat, despre un CET dezafectat pe care primaria l-ar dori si cu mare drag li-l dau, sa faca ceva pe acel teren. Din punctul meu de vedere: sprijin total pentru municipiul Oradea si judetul Bihor", a declarat premierul Ponta.

Inainte de a participa la mitingul anti-Basescu, premierul se intalneste cu prefectii din opt judete la Prefectura Bihor.

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat luni seara ca la mitingul din Oradea sunt asteptati ntre 7.000 si 8.000 de oameni. Mitingul are loc in Parcarea Independentei din Oradea, incepand cu ora 19.30.