Mai multe organizatii ale romilor au decis sa creeze o coalitie pentru a putea participa la alegerile parlamentare, unde unul din candidati va fi printul romilor, Dorin Cioaba, cu ambitii de a deveni presedintele al Romaniei, a declarat intr-o conferinta de presa regele romilor, Florin Cioaba, potrivit Agerpres.

"Vazand ce se intampla in clasa politica romaneasca, noi am hotarat sa ne unim, ca sa ne putem apara interesele. Timp de 20 de ani ne-am certat. Astazi, principalele organizatii ale romilor au creat o coalitie pentru participarea la alegerile parlamentare. Pe urma continuam cu alegerile din 2016. (...) Dorin Cioaba este propus pentru Camera Deputatilor", a aratat Florin Cioaba.

El s-a declarat dezamagit de situatia politica din Romania si a afirmat ca acesta a fost motivul pentru care a decis sa adune politicienii romi intr-o coalitie.

"Sunt foarte dezamagit de ceea ce se intampla. Tocmai asta m-a determinat ca noi, in timp ce clasa politica se dezbina, in timp ce clasa politica se bate, noi, romii vrem de data asta sa ne unim, pentru binele nostru. (...) Prin ceea ce fac ei acum, poporul roman pierde (...) Eu cred ca Romania si romanii merita mult mai mult, o liniste in aceasta tara ne dorim. Daca nu se respecta valorile democratiei, atunci ce exemplu poate sa ia clasa politica roma de la romani. Ceea ce fac ei acum este bataie la usa cortului, la usa Parlamentului, aceasta este o tiganeala. De asta vrem noi sa ne indepartam de cuvantul tigani", a aratat Florin Cioaba.

Regele si printul romilor au semnat sambata, la Sibiu, un protocol de colaborare si sustinere cu Uniunea Nationala a Comunitatilor de Romi si Alianta Civica Democrata a Romilor, protocol care prevede si infiintarea unei coalitii electorale al romilor.