Structurile de campanie ale PSD au fost reactivate iar mitingurile vor avea loc in comun cu PNL si PC, a declarat luni secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, la finalul Comitetului Executiv National al partidului.

"A trecut mai putin de o luna de la incheierea alegerilor locale. Astazi am discutat cu colegii din tara si am stabilit sa se reactiveze toate structurile de campanie electorala pana la nivel de structuri teritoriale, sectii de vot, toti militantii, echipele care conduc campania electorala la nivel de judete, fiecare localitate. (...) Practic, toata structura care a functionat in campania electorala incepand de maine este reactivata. Vom avea o campanie normala, asa cum permite legea, fara excese, vor fi si mitinguri in tara - sase, sapte, opt mitinguri. Ramane sa stabilim in noaptea asta sau maine, ne vom intalni cu colegii de la PNL. Aceasta campanie va fi facuta in comun, mitingurile in comun si, in interiorul judetelor, PSD, PNL si PC vor lucra impreuna, asa cum au lucrat si in campania de la locale", a detaliat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, sustinerea financiara va fi din partea fiecarei organizatii judetene in conformitate cu prevederile legale. "Vor fi costuri mici din punctul nostru de vedere. Nu s-a facut pana acuma o evaluare, ca nu am avut cand", a adaugat el.

In campania electorala pentru referendumul din 29 iulie va fi reactivat si sistemul de raportare prin SMS din sectiile de vot, pentru ca, spune Liviu Dragnea, acest sistem a functionat foarte bine la alegerile locale din 10 iunie.

PSD a comandat si un sondaj, ale carui rezultate finale le va avea cel mai probabil la sfarsitul acestei saptamani. "Ceea ce vine si la noi e tot ceea ce a aparut - cam in jur de 66% dintre cei care declara ca merg la vot - dar sunt rezultate partiale", a spus Dragnea.

Secretarul general al PSD a ironizat apoi campania democrat-liberalilor in care acestia vor imbraca culoarea alba.

"L-am auzit pe dl Boureanu ca vorbea ca se poarta alb. Poate ne spune si noua, si celor carora le zice sa se imbrace in alb, ce-i cu banii pe care trebuia sa-i dea la Oltchim si pe care nu i-a mai dat si salariatii fac mitinguri, pentru ca exista riscul ca intreprinderea sa se inchida. Asta cu alb la PDL eu nu cred, e mai greu. Poate s-a referit la cecuri in alb dl Boureanu. Este foarte greu sa convinga PDL populatia ca ei sunt imaculati", a afirmat Liviu Dragnea.