Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca procedura de revocare a sa din functie este "ciudata" si ca nu va convoca Biroul Permanent pentru votul asupra acesteia.

"Inteleg ca la senat deja au facut (propunerea de revocare - n.r.), probabil va urma si la camera. E o procedura ciudata, cu siguranta in afara constitutiei, drept pentru care nu poate fi supusa la vot", a declarat Anastase.

"Conform hotararii Curtii Constitutionale, se face la propuneera grupului parlamentar care l-a mandat pentru functia de presedinte si in urma acestei propuneri se supune la votul plenului," a explicat aceasta.

"Deocamdata este propunerea grupurilor parlamentare, daca e sesiune extraordinara sau ordinara se vor pronunta juristii. Dar, cu siguranta, atata timp cat nu exista o propunere facuta de grupurile parlamentare care au facut nominalizarea presedintelui, nu se poate".

Grupurile PSD si PNL au depus marti o cerere revocarea din functie la Biroul Permanent al Senatului a presedintelui acestei camere, Vasile Blaga, au declarat surse parlamentare pentru HotNews.ro.

Acestia vor invoca faptul ca au majoritate in Senat.

"Nu o sa o trec niciodata pe ordinea de zi a Biroului Permanent o sesiune extraordinara pentru inlocuirea presedintelui Senatului. Nu voi fi de acord", a declarat Blaga.

Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis ca cele doua foruri sa aiba cate o sesiune extraordinara incepand cu ora 16.00.