Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a vazut marti seara la televizor in timp ce se afla in direct in studioul Antenei 3 actiunea de transferare a fostului prim-ministru Adrian Nastase de la Spitalul Floreasca la Penitenciarul Rahova.

In timpul derularii imaginilor in direct cu presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, aflat pe targa, in timp ce era luat de la Spitalul Floreasca, Victor Ponta nu a facut niciun comentariu, insa dupa ce fostul premier a fost urcat in ambulanta cu care era transferat la spitalul penitenciarului Rahova, actualul sef al Executivului a fost intrebat de moderator daca stie de ce autoritatile nu au asteptat pana a doua zi pentru aceasta operatiune, scrie Agerpres.

"Nu, sincer, nu", a raspuns Ponta, la randul sau fost procuror. Ulterior, intrebat daca este "ceva ce miroase a show" si daca este fortat ceea ce se intampla cu Adrian Nastase, seful Guvernului a raspuns ca "sunt foarte multe lucruri fortate".

"Sunt multe lucruri fortate, dar eu am datoria si la asta ma gandeam in aceste momente extrem de tensionate, eu am datoria sa ma uit in profunzimea fenomenului si in profunzimea a ceea ce se intampla in Romania", a spus Ponta, la Antena 3.

De asemenea, el a comentat ca de cand a inceput mandatul de presedinte al lui Traian Basescu, in Romania ceea ce se vede la televizor difera fata de ceea ce este in spatele televizorului.

"Pot sa constat doar ca se implinesc opt ani de cand noi ca tara am fost tot timpul divizati, tot timpul pusi sa ne luptam intre noi, categorii sociale, Guvernul cu Opozitia, sindicate cu patronate. Traim intr-o tara in care de opt ani ceea ce vedem la TV si ceea ce se intampla cu adevarat in spatele televizorului sunt lucruri total diferite", a spus Ponta.

Premierul a sustinut, ca, prin urmare, el are datoria sa guverneze alaturi de echipa sa fara sa sperie sau sa controleze populatia prin frica.

"Si atunci sunt cu atat mai convins ca datoria mea fata de milioanele de oameni care au avut incredere in cei care ne-au votat si care au stat acasa sau se uita la televizor si se gandesc la viitorul lor este sa arat un drum care este cu totul altfel fata de ceea ce a fost in acesti opt ani, sa inchidem ranile deschise in aceasta perioada, nu sa creez altele si sa demonstrez ca datoria noastra este sa-i unim pe romani in lucruri bune, nu sa-i atatam si sa-i speriem si sa-i controlam prin frica", a mai afirmat Victor Ponta.