Crin Antonescu a declarat marti ca "azi avem un vot in Parlament pentru numirea unui PDG interimar la TVR in persoana lui Radu Calin Cristea".

Radu Calin Cristea (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Reamintim ca raportul de activitate al TVR pe 2011 a fost respins marti de Comisiile de cultura si mass-media. Votul Comisiilor va fi urmat de un vot in plenul Parlamentului, unde respingerea raportului ar echivala cu demiterea de drept a Consiliului de Administratie condus de Alexandru Lazescu.

Radu Calin Cristea (n. 1955, Ineu) este scriitor, eseist, ziarist, colaborator, ulterior redactor la programul Actualitatea Romaneasca la Radio Europa Libera (1990-2002), potrivit unei biografii publicate pe site-ul Europa Libera. El a mai fost si director al Muzeului Literaturii Romane.

De la inceputul anului, el semneaza editoriale la Adevarul, in calitate de "analist politic". Acelasi ziar scria, in 2009, despre conflictele de la conducerea Muzeului Literaturii. In ultimii sapte ani, Radu Calin Cristea a semnat articole de opinie in EvZ, Averea, Cotidianul.

  • Radu Calin Cristea despre Victor Ponta: "Scriu acest comentariu salutand voios, in fine, aparitia in fruntea Executivului a unui politician tanar, sanatos la minte si la trup, in forma si plin de haz. Remarc cu placere stilul dezinvolt, aplicat, sportiv al noului Premier ca pe un semn ca se poate discuta normal, franc, fara incruntari pretioase despre cele mai incomode teme ale guvernarii." (mai 2012)

Vom reveni cu amanunte