Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca democrat-liberalii trebuie sa introduca, la inceputul lunii iunie, o motiune de cenzura, el acuzand "interventia brutala in justitie" a Cabinetului Ponta si prezenta in Guvern a unor oameni cu probleme de imagine si de probitate morala. Intrebat la ce se refera cand acuza interventia brutala a guvernarii in justitie, Cezar Preda a precizat ca are in vedere ce s-a intamplat la Inspectoratul de Stat in Constructii, la subiectul numirii lui Serban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat in Ministerul de Interne, dar si la faptul ca exista "oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri", el dandu-l ca exemplu pe Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (PC).

UPDATE 1:Sulfina Barbu, presedinta organizatiei de femei a PDL: "Propunerea lui Cezar Preda poate fi discutata luni, in sedinta BPN a partidului. Trebuie sa aparam justitia de ingerinte politice".

UPDATE 2: Traian Igas, vicepresedinte PDL: "Guvernul Ponta trebuie sanctionat printr-o motiune."

"Avand in vedere interventia brutala in justitia romana a guvernarii Ponta-Antonescu, prin apararea puscariabililor si prin introducerea in Executivul Romaniei a oamenilor cu grave probleme de imagine si de probitate morala, PDL trebuie sa introduca imediat motiune de cenzura. Aceasta trebuie introdusa in Parlament la inceputul lunii iunie si romanii sa primeasca raspuns de la Guvern de ce ne intoarcem inapoi la pedeserismul din anii 2000", a spus Cezar Preda, presedintele organizatiei PDL Buzau.

Prin aceasta motiune, romanii "trebuie sa vada", potrivit lui Preda, ca exista un partid care nu a intervenit in justitie si care doreste ca cetatenii Romaniei sa beneficieze de dreptate si de apararea tuturor drepturilor.

Intrebat la ce se refera cand acuza interventia brutala a guvernarii in justitie, Cezar Preda a precizat ca are in vedere ce s-a intamplat la Inspectoratul de Stat in Constructii, la subiectul numirii lui Serban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat in Ministerul de Interne, dar si la faptul exista "oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri", el dandu-l ca exemplu pe Daniel Constantin.

  • Sulfina Barbu: Propunerea privind motiunea de cenzura, in sedinta BPN de luni

La randul sau, presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca propunerea deputatului Cezar Preda privind introducerea unei motiuni de cenzura poate fi discutata, luni, la sedinta conducerii partidului: "Sunt de acord sa discutam aceasta propunere la sedinta BPN de luni, pentru ca trebuie sa aparam justitia de ingerinte politice. Altfel, ar insemna sa ne intoarcem la sistemul Nastase-Stanoiu din periaoda 2000-2004".

"Inca de la investirea acestui guvern au planat mai multe suspiciuni privind competenta si corectitudinea unor membri ai Cabinetului Ponta. Uzura acestui Guvern a inceput inca din prima sedinta de Guvern, cand printr-o interventie brutala, s-a adoptat o Ordonanta prin care Guvernul Ponta pedepseste autoritatea locala prin retragerea unor sume importante privind cofinantarile pe proiecte europene, bani acordati de fostul Guvern Ungureanu. Practic, acest Guvern Ponta s-a remarcat printr-o rautate nemaiintalnita si este obligatia noastra, a celor din opzoitie, de a-i sanctiona printr-o motiune. Este un demers democratic, prin care incercam sa scoatem in prim-plan deficientele acestui guvern si faptul ca majoritatea promisiunilor facute nu vor fi respectate", spune si vicepresedintele PDL Traian Igas.

  • Scandalul ISC si Daniel Constantin

Constantin Adrian Balaban-Grajdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Constructii (ISC) din cauza "comportamentului" sau, seful institutiei luand decizii fara sa il informeze pe primul-ministru, a anuntat, joi, Guvernul.

Decizia a fost luata de premier dupa ce Constantin Grajdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea institutiei din procesul "Trofeul Calitatii" al fostului premier Adrian Nastase. Miercuri, procurorii DNA au facut perchezitii la Inspectoratul de Stat in Constructii, de unde au ridicat documente.

Pe de alta parte, PDL i-a cerut recent premierului Victor Ponta sa il demita de urgenta pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru grave incompatibilitati, considerand ca ministrul este vandut lui Dan Voiculescu, care are interese la Ministerul Agriculturii, a declarat miercuri deputatul PDL Stelian Fuia.

Daniel Constantin a fost ales in anul 2010 la conducerea PC, fiind lansat de Dan Voiculescu, atunci cand acesta s-a retras formal din linia intai a partidului. Pana sa fie ales in aceasta functie, Constantin nu s-a remarcat in viata politica.

Ascensiunea politica a lui Constantin este datorata sprijinului presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. De altfel, si deciziile, mutarile si negocierile politice ale PC sunt atribuite lui Voiculescu, Daniel Constantin fiind considerat de multi mai degraba un lider de fatada. Relatia dintre Constantin si Voiculescu trece si in plan financiar. Potrivit declaratiei de avere a lui Voiculescu, acesta l-a imprumutat pe Constantin cu suma de 295.000 de euro.