PDL ii solicita premierului Victor Ponta demiterea de urgenta a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, avand in vedere mai multe "grave incompatibilitati" regasite in declaratia sa de avere si interese, a declarat, miercuri, deputatul democrat-liberal Stelian Fuia, citat de Agerpres.

"Partidul Democrat Liberal ii cere premierului Victor Ponta sa-l demita de urgenta pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru grave incompatibilitati. Vorbim de un ministru dator vandut lui Dan Voiculescu, care are interese de 60 de milioane de euro la Ministerul Agriculturii. Iar aceste interese sunt si mai clare acum, cand ministrul Agriculturii si-a publicat declaratia de avere si de interese. Din declaratia de avere a lui Daniel Constantin rezulta clar ca nodul care-l tine legat de Dan Voiculescu este la fel de strans si ii cere lui Victor Ponta sa taie acest nod", a declarat Stelian Fuia.

Deputatul PDL a precizat ca din declaratia de avere a lui Daniel Constantin reiese ca acesta "nu a platit niciun euro din imprumutul de 295 de mii de euro contractat in 2007 si 2008 de la Dan Voiculescu, datorie pe care trebuie sa o plateasca pana in 2016".

"Daca facem un calcul, are de platit, pana in 2016, 6000 de euro pe luna. Daca facem referire la salariul de ministru, domnul Daniel Constantin ar trebui sa ramana inca 25 de ani ministru pentru a-si plati acest imprumut la Dan Voiculescu. Este foarte clar pentru oricine ca singurul mod in care Daniel Constantin isi poate plati datoria fata de Dan Voiculescu este de a-l sprijini pe acesta sa dea in continuare tunuri la ministerul Agriculturii. Tunuri pe care in mod indirect domnul Victor Ponta le certifica prin desemnarea domnului Daniel Constantin ca ministru al Agriculturii", a mai declarat Stelian Fuia.

Potrivit deputatutului PDL, declaratia de avere a lui Daniel Constantin mai arat ca acesta "in 2011 a primit numai 6700 de lei salariu pe tot anul, dar detine o casa de 340 de metri patrati in Corbeanca". "Cu acest venit de 6700 de lei, cu greu credem ca-si poate plati si intretinerea acestei case. Domnul ministru comite si o alta infractiune in declaratia de avere, omitand sa-si treaca in declaratie firma pe care sotia sa o detine si de la care a primit salariu in 2011, asa cum cere legislatia in vigoare, in acest fel incalcand si Codul penal', a mai acuzat Fuia.

Deputatul PDL a afirmat, in context, ca "domnul Dan Voiculescu si firmele sale se afla in proces cu ministerul Agriculturii, care trebuie sa recupereze o datorie de 60 de milioane de euro, in urma privatizarii dubioase a Institutului de Cercetari Alimentare. [...] Termenul acestui proces a fost in data de 10 mai, s-a dat un nou termen pentru 29 mai si avem dubii ca ministrul Daniel Constantin va apara corect interesele ministerului in acest proces".

Ca fost ministru al Agriculturii, Stelian Fuia a spus ca din cele 60 de milioane de euro care ar urma sa fie recuperati de la firmele lui Dan Voiculescu s-ar putea plati subventiile la un milion de fermieri. "In concluzie, PDL cere, din nou, demiterea de urgenta a ministrului Agriculturii de catre domnul Ponta si nominalizarea unui ministru care sa apere interesele ministerului si ale fermierilor si nu ale patronului sau", a mai declarat deputatul PDL.