Liderul PDL Vasile Blaga va prelua o parte dintre atributiile presedintelui formatiunii politice, Emil Boc, pe perioada campaniei electorale, in conditiile in care fostul premier si-a anuntat candidatura la Primaria Cluj-Napoca, au declarat surse din partid pentru Mediafax. Realitatea TV anunta si ea vestea adaugand ca atributiile sunt legate de organizarea alegerilor.

Emil Boc si Vasile BlagaFoto: Agerpres

Potrivit surselor citate de agentia de presa, decizia a fost luata vineri seara, la reuniunea conducerii partidului, cand s-a stabilit ca Emil Boc sa candideze pentru un nou mandat de primar la municipiului Cluj-Napoca. "Boc va sta mai mult la Cluj, iar la Bucuresti trebuie sa fie prezent meru cineva, care sa se ocupe de organizatii", au afirmat sursele citate de Mediafax.

Vasile Blaga va avea drept de semnatura, va putea lua decizii de politica generala si va coordona toate organizatiile judetene ale partidului in perioada campaniei electorale, au declarat sursele din partid pentru Mediafax. De asemenea, Vasile Blaga va organiza audio-conferintele cu liderii judeteni ai formatiunii.

Presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat, sambata, ca va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Acesta a precizat ca, in pofida unor voci (Radu Berceanu, Stefan Gheorghe) care sustin public ca ar trebui sa isi dea demisia de la sefia PDL in urma esecului inregistrat vineri de partid, partidul nu i-a cerut sa demisioneze si nu are de gand sa faca acest gest.

Emil Boc i-a raspuns astfel senatorului PDL, Radu Berceanu, care a cerut, intr-o interventie la RFI, convocarea unui Congres extraordinar pentru schimbarea conducerii partidulu. Presedintele PDL a declarat ca "nu avem in plan niciun consiliu extraordinar: "congresele se fac dupa statut la timpul si momentul in care se incheie ciclul electoral".

Presedintele Senatului, Vasile Blaga a declarat si el, sambata, la Romania Tv, ca acreditarea ideii unui congres extraordinar nu face bine partidului. Blaga sustine ca PDL trebuie sa se mobilizeze pentru alegerile locale iar schimbarea conducerii partidului n-ar ajuta la nimic.

Citeste si: