Liderul social-democrat Victor Ponta a declarat, duminica dimineata, ca Romania este "de astazi in recesiune", dupa doua trimestre consecutive de scadere economica, potrivit Agerpres. In plus, el a sustinut ca "Guvernul Ungureanu vinde ce a mai ramas din resursele minerale ale Romaniei", acuzand actualul Executiv ca "nu are legatura cu interesele Romaniei". Co-presedintele USL mai spune ca Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei ar trebui sa fie "independenta de Guvern si sub controlul Parlamentului, singura institutie reprezentativa pentru poporul roman".

Cei mai recenta varianta a Legii energiei, aprobata de Guvern, prevede ca presedintele ANRE ar urma sa fie numit de seful statului, la propunerea Executivului. Potrivit proiectului, seful ANRE va fi nominalizat de Guvern si va fi audiat in comisiile parlamentare de specialitate.

In ceea ce priveste intrarea in recesiune, liderul PSD spune ca "''Este o realitate. O sa ni se spuna ca este tehnic, statistic (...) Cand suntem in recesiune e doar o scadere tehnica. Este o realitate economica, influentata categoric si de situatia europeana pe care o stiam dinainte de a face aceste previziuni super optimiste. O realitate influentata si de inconsecventa si lipsa de strategie a guvernului (...) Este un urias semnal de alarma pentru ceea ce urmeaza''.