Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, duminica, la Ploiesti, ca Puterea si Opozitia trebuie sa coexiste, aceasta fiind o regula de baza a democratiei, potrivit Agerpres.

''Evident, construind aceasta legislatie impreuna, fie ca vorbim de legislatia electorala, fie ca vorbim de Mecanismul de Cooperare si Verificare pe care il avem in raport cu Uniunea Europeana, ca vorbim de pachetul pe energie, foarte important, ca vorbim de o serie intreaga de legi care sunt in dezbatere si in care e nevoie si de Putere si de Opozitie, dar macar in al 12-lea ceas trebuie sa intelegem ca unii suntem Puterea, altii suntem Opozitie, dar trebuie sa coexistam. E un lucru firesc, o regula de baza a democratiei'', a spus Anastase, intr-o conferinta de presa.

Referindu-se la declaratia liderului PNL Crin Antonescu in care acesta spunea ca USL nu va participa la dezbaterile care vor avea loc pe tema modificarii Constitutiei, dar ca este dispusa sa discute pe tema unei legi pentru reducerea numarului de parlamentari, Anastase a afirmat ca acesta este ''un pas inainte'' in conditiile in care si cei de la Putere sustin aceasta idee.

''Lucrurile sunt foarte usor de rezolvat pentru ca si noi sustinem reducerea numarului de parlamentari. In acelasi timp, sustinem si Parlamentul unicameral. Haideti sa discutam, o stabilim in Constitutie si am transat-o. E foarte bine daca vrea dialog, asta ne dorim si noi si e un lucru pozitiv. Deja e un pas inainte. Lasati-ma sa apreciez asa in acest moment, cu speranta ca acest dialog va capata o consistenta suficient de mare asa incat sa fim in stare sa luam si decizii'', a mai declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, vineri, la Ploiesti, ca parlamentarii USL nu vor participa la dezbaterile care vor avea loc pe tema modificarii Constitutiei, acesta aratand ca ''e suficienta'' o lege pentru reducerea numarului de parlamentari.

''Luni, daca vor sa discute aceasta lege, e simplu. Ne trebuie o lege care sa reduca numarul de parlamentari. Avem un proiect, ne prezentam si am rezolvat jumatate din referendumul invocat si din planul de modificare a Constitutiei'', a spus Antonescu.