Corina Vintan, fost purtator de cuvant la Ministerul de Externe cand institutia era condusa de Mihai Razvan Ungureanu si actual managing partner al companiei de consultanta Links Associates, a declarat ca i s-a propus sa faca parte din echipa premierului, dar ca va continua proiectul antreprenorial.

"Ca sa pun capat speculatiilor aparute in presa, mentionez ca am fost solicitata sa revin intr-o echipa condusa de Mihai Razvan Ungureanu, de data aceasta din pozitia de premier, insa am considerat ca in acest moment am o responsabilitate fata de proiectul meu antreprenorial inceput acum 4 ani, pe care l-am dezvoltat cu multa truda alaturi de cei 10 colegi ai mei, profesionisti desavarsiti", a declarat, vineri seara, agentiei MEDIAFAX, Corina Vintan.

Ea a amintit ca, in prezent, conduce Links Associates, o companie care detine in portofoliu 10 clienti, unii dintre ei mari investitori cu operatiuni la nivel mondial.

"Ii multumesc premierului pentru increderea acordata si il asigur de toata loialitatea mea. Pentru mine, noua postura a lui Mihai Razvan Ungureanu reprezinta un nou inceput pentru Romania in care cred cu tarie", a adaugat Vintan.

In ceea ce priveste purtatorul de cuvant al Guvernului, Vintan precizeaza ca, asa cum i-a spus si premierului, recomanda pentru acest post o persoana cu o solida pregatire economica si cu o mare transparenta fata de mass-media.

Mai multe site-uri de presa au publicat anterior informatia conform careia Ioana Muntean va fi inlocuita in postul de purtator de cuvant al Guvernului de catre Corina Vintan.

Surse oficiale au delarat insa, vineri, agentiei MEDIAFAX ca Dan Suciu, redactor-sef al postului TV Money Channel, si Ionut Stanimir, sef comunicare externa al BCR, sunt variantele premierului Ungureanu pentru postul de purtator de cuvant al Guvernului, ei avand deja discutii pe aceasta tema cu seful Executivului.

"Seful Guvernului doreste ca in postul de purtator de cuvant al Guvernului sa fie o persoana specializata in economie. Cele mai mari sanse de a ocupa acest post le are Dan Suciu, care a acceptat in principiu sa preia functia, dar decizia finala apartine premierului, iar la acest moment nu este luata", au aratat sursele citate.

Un anunt oficial privind noul purtator de cuvant al Guvernului ar urma sa fie prezentat saptamana viitoare.

Aceleasi surse afirma ca premierul i-a propus de la inceput actualului purtator de cuvant, Ioana Muntean, sa ramana in echipa sa de comunicare, iar aceasta ar fi acceptat.

Lista persoanelor luate in calcul pentru instalarea pe acest post a inclus mai multe nume de fosti si actuali jurnalisti specializati in economie, dar unii dintre acestia au refuzat oferta din cauza mandatului scurt al Guvernului, pana la alegerile parlamentare din toamna, si a contextului politic.