PDL considera ca demisia premierului Emil Boc este "un gest de responsabilitate de care putini oameni politici din Romania sunt in stare", a declarat luni purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu, care a precizat ca, din punct de vedere politic, "exista in continuare o majoritate in Parlament a actualei coalitii, care va fi foarte curand capabila sa propuna un nou guvern".

Sever Voinescu a afirmat ca demisia lui Emil Boc are ca menire detensionarea situatiei sociale si relansarea dialogului intre fortele politice din Romania.

Deputatul PDL nu a dorit sa comenteze ce premier au in vedere democrat liberalii, dar a precizat ca "foarte probabil pana la sfarsitul zilei presedintele va desemna o persoana in calitate de premier".

"Ca e membru, ca nu e membru, ca a fost membru al unui partid, e mai putin important dar e foarte important ca aceasta persoana sa aiba sprijinul coalitiei", a comentat acesta, adaugand ca "ideal" ar fi ca noul guvern sa "aiba o sustinere larga in Parlament".

In orice caz, a precizat Sever Voinescu, Romania va continua sa mearga pe politicile economice prudente promovate de cabinetul Emil Boc.

"Pe noi ne bucura ca in toata aceasta atmosfera deliranta uneori chiar si liderii opozitiei au ajuns la concluzia ca ce a facut guvernul Boc e necesar si trebuia facut", a spus Voinescu, referindu-se la declaratia lui Victor Ponta, care afirmase ca guvernul USL va continua acordul cu FMI.