Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, intr-o conferinta de presa comuna a liderilor Uniunii Social Liberale, ca protestul Opozitiei se aplica tuturor parlamentarilor si partidelor din USL iar durata grevei este pana la alegeri, fie ele anticipate sau nu, sau pana in momentul incheierii unui acord oficial in vederea alegerilor anticipate. Liderul PNL a explicat ca decizia de pastrare a mandatelor de parlamentar este motivata de ratiuni politice, si anume servirea intereselor electoratului.

Cele mai importante declaratii ale co-liderului USL, Crin Antonescu:

- parlamentarii USL isi bazeaza protestul pe atitudinea de pana acum si din aceste zile a Puterii, care nu doreste sa ia nota de caracterul masiv al protestelor;

- ne pastram mandatele din motivele politice de care vorbeam, si anume acela de a putea fi capabili in functie de evolutia unei situatii politice schimbatoare sa servim interesele electoratului nostru printr-un vot decisiv.

- legatura noastra in teritoriu, in Bucuresti, in toata activitatea noastra, legatura noastra cu cei care ne-au trimis in Parlament si de la care avem acest mandat nu incepe azi;

- este o decizie care are valabilitate si va fi aplicata pentru toate partidele din USL si de toti parlamentarii USL;

- durata ei este pana la alegeri, anticipate speram noi, sau pana la momentul in care un acord oficial incheiat in vederea alegerilor anticipate ar trebui transpus in Parlament printr-un vot;

- este o decizie care a fost numitorul comun acceptat de toate partidele si de toti parlamentarii din USL;

Amintim ca liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca va adresa o propunere membrilor grupului parlamentar al PSD si in cadrul USL, prin care le va cere acestora sa declanseze un protest, de la inceputul sesiunii parlamentare, astfel incat parlamentarii sa nu mai participe la lucrarile BP, de plen si in comisii.

PNL a anuntat apoi ca se alatura initiativei PSD privind greva parlamentara, parlamentarii celor doua formatiuni de opozitie urmand sa nu mai participe la lucrarile Legislativului decat in cazuri exceptionale, cum ar fi votul asupra unei eventuale motiuni de cenzura, potrivit Realitatea Tv.

In urma cu o saptamana, presedintele PNL, Crin Antonescu, a propus in sedinta USL demisia in masa a parlamentarilor Opozitiei, asigurandu-l pe Ponta ca liberalii sunt dispusi sa demisioneze pana la ultimul. Oferta a fost respinsa de liderii PSD, acestia optand pe o varianta de greva generala a parlamentarilor USL, potrivit unor surse din interiorul Uniunii Social Liberale.

La cateva ore diferenta, intr-o sedinta a grupurilor parlamentare PNL, mai multi deputati si senatori si-au scris demisiile din Parlament si i le-au inmanat lui Crin Antonescu. Presedintele PNL a anuntat la finalul sedintei ca gestul parlamentarilor demonstreaza ca sunt pregatiti si paraseasca Legislativul, dar ca decizia apartine USL.

Citeste si: