PNL se alatura initiativei PSD privind greva parlamentara, parlamentarii celor doua formatiuni de opozitie urmand sa nu mai participe la lucrarile Legislativului decat in cazuri exceptionale, cum ar fi votul asupra unei eventuale motiuni de cenzura, anunta Realitatea Tv. Opozitia incearca sa blocheze lucrarile Parlamentului in incercarea de a forta organizarea alegerilor anticipate.

"Am optat pana la urma, dupa ce am analizat toate conditiile, si vom discuta acum la reuniunea USL pentru o renuntare la activitatile Parlamentului, dar nu la o retragere din Parlament. Vom continua sa activam ca parlamentari in teritoriu", a declarat liderul PNL Crin Antonescu. Boicotul opozitiei "incepe in acest moment si se va incheia cand vom avea un nou Parlament".

Parlamentarii opozitiei au luat in calcul, in ultima perioada, si varianta demisiei din Parlament, la care au renuntat insa in cele din urma.

Liderul social-democrat Victor Ponta declara luni, la pranz, ca "Propunerea pe care o voi adresa membrilor grupului parlamentar al PSD si in cadrul USL se refera la declansarea de la inceputul sesiunii parlamentare a unui protest - parlamentarii nu vor mai participa la lucrarile BP, de plen si in comisii. Vom reveni la vot doar in cazul unei motiuni de cenzura".

Victor Ponta a mai adaugat ca "Cei care sunt in functii - domnul Boc si ministrii - nu vor sa plece cu niciun chip. Cei aflati acum la putere poate au vazut in sondaje ca incapacitatea lor de dialog si refuzul total de a accepta situatia din tara ii costa."

In urma cu o saptamana, presedintele PNL, Crin Antonescu a propus in sedinta USL demisia in masa a parlamentarilor Opozitiei, asigurandu-l pe Ponta ca liberalii sunt dispusi sa demisioneze pana la ultimul. Oferta a fost respinsa de liderii PSD, acestia optand pe o varianta de greva generala a parlamentarilor USL, potrivit unor surse din interiorul Uniunii Social Liberale.

La cateva ore diferenta, intr-o sedinta a grupurilor parlamentare PNL, mai multi deputati si senatori si-au scris demisiile din Parlament si i le-au inmanat lui Crin Antonescu. Presedintele PNL a anuntat la finalul sedintei ca gestul parlamentarilor demonstreaza ca sunt pregatiti si paraseasca Legislativul, dar ca decizia apartine USL.

Citeste si:

* Victor Ponta: Parlamentul nu mai poate functiona in formula actuala

* Crin Antonescu: Nici o persoana si nici un parlamentar al PNL nu a demisiona

* Crin Antonescu: Propunerea liberalilor este demisia din Parlament

* Adriana Saftoiu: Nu revin asupra demisiei indiferent de decizia USL