Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a afirmat luni seara ca "s-a coagulat un nume" pentru preluarea postului de ministru de Externe, dar nu a dorit sa faca nicio precizare suplimentara. El a infirmat insa zvonurile legate de solicitari privind demisia premierului Emil Boc. Surse democrate liberale participante la sedinta au declarat pentru Hotnews.ro ca propunerea PDL pentru portofoliul de la Externe este senatorul UNPR, Cristian Diaconescu.

"Nu s-a discutat demisia dl Boc, nu de asta ne-am strans. Nu s-a discutat pana acum in structurile de conducere ale partidului despre demisia dl Boc", a spus acesta, subliniind insa ca este "nevoie de decizii care sa transmita oamenilor un mesaj de schimbare foarte profund".

Conducerea PDL s-a reunit luni seara la sediul din Aleea Modrogan, la ora difuzarii acestei stiri, pentru a propune un nou ministru de Externe, dupa ce Teodor Baconschi a fost revocat din functie de premierul Emil Boc, au declarat pentru HotNews.ro surse democrat-liberale. Sedinta a durat aproximativ o ora si jumatate.

El a vorbit despre "urgenta" acestei numiri, in conditiile in care "anul 2012 e unul foarte greu din punct de vedere al relatiilor internationale".

Sever Voinescu a adaugat ca liderii PDL se vor consulta cu partenerii de coalitie inainte de a stabili numele persoanei desemnate pentru functia de ministru de externe.

Acesta a mentionat ca, potrivit Constitutiei, nu este nevoie de proceduri parlamentare pentru remanieri punctuale ale ministrilor.

Citeste si: Cristian Diaconescu, numele cel mai vehiculat pentru a prelua Ministerul de Externe