Uniunea Social Liberala va depune motiune de cenzura daca guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea Sanatatii, a declarat luni presedintele PSD, Victor Ponta, care a adaugat insa ca nu aceasta este solutia cea mai buna, ci o dezbatere cu specialistii din domeniu.

"Daca guvernul va merge pe practica de angajare a raspunderii USL va depune motiune de cenzura. (...) Nu asta e solutia, nici ei sa-si asume raspunderea, nici noi sa angajam motiune de cenzura", a afirmat el, dupa sedinta saptamanala a Uniunii.

Victor Ponta a adaugat ca "pozitia lui Raed Arafat ar trebui sa-i dea de gandit presedintelui Traian Basescu", care este, in opinia sa, principalul sustinator al acestei reforme.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru HotNews.ro ca va demisiona din functia detinuta la Ministerul Sanatatii daca legea Sanatatii va fi adoptata in forma actuala.

Obiectiile lui Raed Arafat vizeaza exclusiv capitolul care reglementeaza medicina de urgenta, el nedorind sa discute celelalte aspecte din proiectul legii publicate pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Pe de alta parte, Victor Ponta a afirmat ca Romania se confrunta cu "un pericol foarte mare": "folosirea functionarilor publici, a sefilor din administratia publica pentru campania electorala".

El a spus ca un proiect al ministrului de Interne Traian Igas, care "contrazice tot ce a facut Vasile Blaga cat a fost ministru", va permite prefectului, "care organizeaza alegerile", sa fie si candidat al PDL.